ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ`NDE PANKART GERGİNLİĞİ

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) kampüs girişine pankart asan öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik ve arbede yaşandı.

2.09.2014 14:51:22 0
ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ`NDE PANKART GERGİNLİĞİ

Eskişehir Anadolu Üniversitesi   kampüs girişine pankart asan öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.
Anadolu Üniversitesi kampüs girişine İsmail Korkmaz ile ilgili hazırladıkları pankartı asmak isteyen bir grup öğrenci  Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde stant kurdu ve kampüs girişine ‘Ali İsmail’in Üniversitesi’ne Hoşgeldiniz’ yazılı pankart astı.Özel Güvenlik görevlileri ,  Üniversitenin giriş kapısına asılan pankartı ndirmek isteyince öğrencilerle arasında güvenlik görevlileri arasında bir süre arbede yaşandı. Bazı öğrenciler bahçe sulama hortumu ile güvenlikçilerin üzerine su sıktı. İndirilen pankart ise öğrenciler tarafından yaklaşık 50 metre ilerideki alana tekrar asıldı. Bir görevlinin, üniversiteye ait itfaiye aracıyla pankart ipini kesmesi olayları tekrar alevlendirdi. Görevlilerle öğrenciler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Özel güvenlik görevlilerinin kampüsü araç girişine kapatmak istemesi de tartışma çıkarttı. Öğrenciler üniversite girişi trafiğe açmak isterken, polis ekipleri ve güvenlik görevlileri bir süre kampüsü trafiğe kapattı. Öğrenciler yeniden pankartı asarak burada sloganlar attıktan sonra kampüs içine kurdukları stantlara dönerken, güvenlik görevlileri ise bölgeden uzaklaştı.
Yaşanan arbede sırasında bir öğrencinin ayağından yaralanarak hastanede tedavi altına alındığı öğrenilirken, polis ekiplerinin bölgede güvenlik önlemi aldığı görüldü.



Artuklu Haber Ajansı-Eskişehir


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07