ESKİŞEHİR?DE ÖĞRETMENLERDEN ??CANIM OL??PROJESİ

Öğretmenlerin bir araya gelerek yürüttükleri twinning projeleri ülke çapında ses getirmeye devam ediyor

Yaşam 8.11.2019 22:01:06 0
ESKİŞEHİR?DE ÖĞRETMENLERDEN ??CANIM OL??PROJESİ

 

Öğretmenlerin bir araya gelerek yürüttükleri twinning projeleri ülke çapında ses getirmeye devam ediyor

 

Eskişehir Vali Ali Fuat Güven İlkokulu sınıf öğretmeni İlknur Yetkin’in kurduğu twinning projesi CANIM OL! ‘da onlardan biri.

            Projenin amaçları çok özel: Canım Ol projesi tüm yaş gruplarındaki öğrencilerde ve velilerde sosyal sorumluluk duygusunu geliştirerek, duyarlı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.  Bu hedef doğrultusunda, kan bağışı ve kök hücre bağışının önemine dikkat çekmeyi Kızılay ve Türkök kurumları ile işbirliği içinde olmayı, ayrıca kök hücre nakli sayesinde tedavi edilebilecek hastalıklar konusunda öğrencileri bilgilendirmeyi hedefliyor.

 

            Projenin Türkiye kurucuları Eskişehir Vali Ali Fuat Güven İlkokulundan sınıf öğretmeni İlknur Yetkin, Ankara’dan Mehmet Örücü İmam Hatip ortaokulu teknoloji tasarım öğretmeni Ahsen Doğanay.CANIM OL projesi Azerbaycan'da da yürütülüyor. Proje 2 ay içinde Türkiye'nin 22 ilinden 72 öğretmen ile yürütülüyor. Projenin sözü ve müziği İlknur Yetkin e ait bir de şarkısı var. Şarkı Kök Hücre bağışı ile ilgili mesajlar veriyor.

 

            Projeyi yürüten okullarda öncelikle öğrencilerin aktif rol alacağı çalışmalar ile bağışçı sayısını artırma çalışmaları yapılıyor. Şuana kadar yapılan kampanyalarda projeyi yürüten okullar geçen yıla nazaran bağışçı sayılarını en az ikiye katlamanın haklı gururunu yaşıyorlar.

 

            Projeye toplumun her kesiminden büyük destek görmeye başladı. Öğrenciler ve veliler dışında idari ve mülki amirler, müzisyenler, oyuncular, sporcular bu kampanya ya destek çağrısı yapıyorlar.

 

            Eskişehir'de 13 okulun yürüttüğü projenin ilk kampanyası geçtiğimiz hafta Vali Ali Fuat Güven İlkokulunda gerçekleştirildi. Kızılay haftası kutlaması ve bağış kampanyasına katılanlar arasında: Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan CIRIT, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Barış HANCI ve Muhittin ADIYAMAN, Odunpazarı Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder CEYLAN, Kızılay Batı Anadolu Bölge Müdürü DR. Erkan ERGEN, Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Sabri AKOĞLU, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Alihan KARACA gibi isimler de katıldı.

 

            Sorumlu öğretmenler İlknur YETKİN, Aysel BELYURT ve Melike TUNCA projeye destek veren tüm katılımcılara duyarlılıkları için teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ESKİŞEHİR


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78