ESKİ YARGITAY SAVCISI MARDİNLİ EMEKLİ HAKİM BEYAZIT BORAN İLE FETÖCÜ HAKİMLERİ VE İDAMI KONUŞTUK!

Artuklu Haber Gazetesi Sorumlu Haber Müdürü İsmail Dinçel ile Ankara Muhabiri Bedirhan Dinçel geçtiğimiz günlerde Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcılarından,Emekli Hakim Beyazıt Boran ile bir araya geldi.

4.05.2017 07:59:37 0
ESKİ YARGITAY SAVCISI MARDİNLİ EMEKLİ HAKİM BEYAZIT BORAN İLE FETÖCÜ HAKİMLERİ VE İDAMI KONUŞTUK!

Artuklu Haber Gazetesi Sorumlu Haber Müdürü İsmail Dinçel  ile  Ankara Muhabiri  Bedirhan Dinçel geçtiğimiz günlerde  Eski Yargıtay  Cumhuriyet Savcılarından,Emekli Hakim Beyazıt Boran ile bir araya geldi.


 Artuklu Haber Gazetesine  önemli açıklamalarda bulunan  Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve emekli Hakim Beyazıt Boran İsmail ve Bedirhan ,Dinçel’e  FETÖCÜ TERÖR ÖRGÜTCÜ HAKİM VE SAVCILAR hakkında çok önemli ı açıklamalarda bulundu.

 

Emekli Hakim  Boran yaptığı açıklamada şunları söyledi


‘’Ülkemizin bu FETÖcü Terör örgütü üyeleri ile çok büyük sorunlar ile karşı karşıya olduğunu hepimiz biliyor ve görüyoruz, ama bunun önlemleri üzerinde durmak lazım, Evet Fetöcüleri ihraç ettik onlar devlete sızmış hapis bir ur gibiydiler bu Fetöcü hakimler ve savcılar ... Bir mahkeme dosyasını alıyor ve bu dosya ile ilgili onların imamlarına danışıyor ve ne karar verilmesi gerektiğini bu imamlara soruyorlar. Böyle hakim olur mu ? Bu dünya da kabul edilebilecek bir şey değil evrensel hukuka aykırı bizim anayasamıza aykırı bu Fetöcüleri ihraç ettik ama şimdi esas konu yerlerine alınan hakimlerin mesleki yeterliliği ön plana çıkıyor bu sefer. Hakimlik sadece o cübbeyi giyip o kürsüde oturmak değildir hakimlik hukuk ilmini benimsemiş , donanımlı ,önüne gelen somut dosya ile  anında ara karara bağlayabilecek yeteneğe, donanıma sahip olmalı ama maalesef ve üzülerek görüyoruz ki bu Fetöcülerden dolayı,  dahil yaşanan acı tecrübeye dayanarak ince elenip sıkı dokunuyor ama bu sefer de mesleki yeterlilikten yoksun insanların avukatlıktan gelen ve yahut sınav ile gelenlerin atamaların yapıldığını ve hatta büyük illere hakim olarak da atandığını görüyoruz.

 

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum duruşmaları izliyorum ve mesleki yeterlilik yönünden maalesef bu hukuk camiasına ve kamuoyuna gerekli güveni verebilecek nitelikte hakimlerin olmadığı ortaya çıkyor ve mesleki yeterliliğin yanında ayrıca  tarafsızlık ilkesinin olması da lazım bu konuda yapılması gereken hakimleri ve yargıların rahat bırakılması gerekmektedir.

 

 

Yargının ve hakimlerin üzerinde hiçbir gücün müdahalesi olmamalı ve onların tayinleri, atamaları yargıtaya, danıştaya seçilmeleri objektif konulara bağlanmalıdır. Ama maalesef ve üzülerek  görüyoruz ki bu Fetöcülerin gelmesinden itibaren,buna Fetöcülerde dahil yargı  kararlarının son derecede kamuoyunda tartışılır hale geldiğini bir çok kararın hukuk ilkelerine aykırı olduğunu görüyoruz. Ben 35 yıldır bu işin içinde olan bir kişi olarak hukukumuzun bu kadar tartışılır hale gelmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum, ama bu konuda benim yapabileceğim bir şey var mı diye araştırıyorum, mümkün mertebede de yazdığım bütün dilekçelerde duruşmalarımda ki savunmalarım da hemen hemen her konuda yargıtayın evrensel hukuka olgun histahatlerine, bu konuda hukuk alimlerinin bilimsel görüşlerini referans olarak hakimlere sunuyorum bu referans ve görüşleri de eklemek suretiyle onlara doğru yolu bulmaları konusunda katkı yapmak istiyorum fakat bu tek kişi ile olabilecek bir şey değildir.’’

 


Emekli Hakim ve Savcıların Göreve Geri Çağrılmasını Doğru Buluyor Musunuz?


‘’Evet doğrudur. Eski hakimlerin donanımları, aldıkları meslek terbiyesi yönünden hukukumuza çok katkı yapacaklarına inanıyorum ve özellikle bu Fetöcü hakimlerin yaptıkları tahribat sonucunda bu daha da anlaşılır hale geldi bu nedenle  eski Hakim ve Savcıların kürsüye geri dönmelerinde büyük yarar vardır ve hukukumuz açısından son derece yararlıdır.’’

 


İdam Yasasının Anayasamıza Geri Dönmesi Hakkında Ki Düşünceleriniz Nelerdir?

 


‘’İdam yasası Avrupa İnsan Hakları Yasasına aykırı olduğu için idam yasasını Türk Ceza Kanunundan çıkardık. Şimdi bu yasanın tekrar getirilmesi halinde bundan en büyük yararı Fetöcüler ve diğer teröristler elde edecek. Onun için bunun gündemden kaldırılması gerekmektedir. Şunun için ters yönde bir etki olacak idam Yasasını Türk Ceza Kanununa tekrar getirilirse o zaman dışardaki ülkelerde bulunan Fetöcüleri  Türkiye’ye geri vermeyecekleri gibi aynı zaman da Türkiye’nin Avrupa konseyinden dışlanması ihtimali de vardır çünkü Avrupa insan haklarında idam insanlık suçu olarak görülmüştür ve  Avrupa birliği ülkelerinde idam yasası yoktur. Bu konu da hem Avrupa konseyinden atılma ihtimali var hem de bu Fetöcülerin İdam Cezası ile  yargılanabilecekleri ihtimali nedeniyle geri iade anlaşması olan ülkelerde dahi bu teröristlerin geri iade edilmemesi sonucu ortaya çıkacaktır ki bu Türkiye’nin işine yaramaz. ’’dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:İSMAİL VE BEDİRHAN DİNÇEL
 

 


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36