ESKİ MARDİN SENATÖRÜ ÇEÇAN`İN KIZI,İZMİR 1.BÖLGE`DEN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ A.ADAYI OLDU

Mardin`in tanınmış ailelerinden Eski Mardin Senatörü Cemil Çeçan`ın Kızı Derya Çeçan 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde Ak Parti İzmir 1.Bölgeden Milletvekili aday adayı oldu.

Siyaset 11.03.2015 00:09:03 0
ESKİ MARDİN SENATÖRÜ ÇEÇAN`İN KIZI,İZMİR 1.BÖLGE`DEN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ A.ADAYI OLDU

Mardin'in tanınmış ailelerinden Eski Mardin Senatörü Cemil Çeçan'ın Kızı Derya Çeçan 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde Ak Parti İzmir 1.Bölgeden Milletvekili aday adayı oldu.

Balıkesir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olan Derya Çeçan edindiği birikimlerini ve tecrübelerini İzmir'e hizmet etmek için kullanmak istediğini söyledi..

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ilk organik badem bahçesi projesini hayata geçiren Çeçan, arazilerinin bir kısmında da organik tarıma geçiş sürecini başlattı. Çeçan, ayrıca yerel bir değer olan Kızıltepe mercimeğini organik olarak yetiştirdiğini ve bu mercimeğin markalaşması yönünde hazırlık çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Öte yandan 2008 yılında Izela Tarım Gıda Limited Şirketini kuran Çeçan, KKYDP (Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projeleri) kapsamında hazırladığı ''Bakliyat İşletme ve Paketleme Tesisi Projesini” 2010 yılında Büyükdere köyünde hayata geçirdi. Bu bölgede üretilen ürünlerin çevre illerde işlenip, paketlenip tekrar Mardin’e geri geldiğini söyleyen Çeçan, bu konuda ilk adımı kendisinin attığını ve Büyükdere Köyünün örnek bir köy olmasını istediğini belirtti.
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Derya Çeçan, Hükümet yetkilileri ve HDP heyetinin birlikte yaptığı ortak açıklamayı Artuklu Haber'den Abdullah Ortaç'a değerlendirdi. Açıklamayı heyecan verici bulduğunu ifade eden Derya Çeçan, "Ülkemizin dağlarından silah seslerinin gelmediği bir ülke özlemiyle yaşıyoruz. Şimdi büyük barışa çok daha yakınız. Bu açıklamanın ardından hükümetimizin ortaya koyacağı siyasi irade sayesinde gerekli adımların da bu açıklamanın ardından geleceğine inanıyorum" diye konuştu. Bugüne kadar Türkiye'nin kardeş kavgasından çok çektiğini ifade eden Çeçan, "Mutlak surete barışa ulaşmamız gerekiyor. AK Parti iktidarı başlangıcından bu yana silahların susması için iradesini ortaya koyuyor. Bu büyük kardeşlik şölenini kurmak AK Parti'nin iradesi ile olacaktır. Türkiye'deki 77 milyon insan hükümetimizin özgüvenine ve birikimine güveniyor. Siyasi sorumluluk taşıyan herkesin de barışa bir adım daha hızlı ulaşmamız için katkı koyması gerektiğine inanıyorum" sözlerine yer verdi.

AK Parti olarak devlet çıkarları ile halkın çıkarlarını birlikte koruyan, geliştiren bir siyaset yürüttüklerini kaydeden Çeçan, "AK Parti gerçekten bu dengeyi çok başarılı bir şekilde koruyan bir siyaset yürütüyor. Barış süreci konusunda da, ülkemizin tarihsel kazanımlarını geriye götürmeden, sınırlarımız içindeki toplumsal sorunu çözecektir. İşte biz buna 'usta' siyaset diyoruz. Bu usta siyaset, barış ve kardeşlik için elini;taşın altına koyduğu için 7 Haziran'da da kazanacaktır. Türkiye'nin siyasi itibar anlamında Ortadoğu ve dünya siyasetinde günden güne yıldızı parlıyor. Şüphesiz büyük Türkiye'yi istemeyen güçler bazı engellemeler yapacaklardır. Bu büyük gelişmeyi durdurmak isteyenlere karşı uyanık olmalıyız. Barış sürecine hepimiz itina ile yaklaşmalı ve ilerlemesi için çalışmalıyız" ifadesini kullandı.

Derya Çeçan sözlerine şöyle devam etti:'',Çağdaş dünyanın hizmetlerinin İzmir'in her tarafına ulaşması için bütün kurumlarla iletişim halinde olacağım. Kadınların her türden görüşlerini dile getireceği platform ve çalıştayların hayata geçirilmesi için çalışacağım. Gençlerin ve kadınların sesi olacağım. İzmir’deki gençliğin işsizlik sorununa el atacağım. İzmir farklı din, dil ve ırkların birlikte yaşadığı bir şehir. Kardeşliğimizi pekiştirecek projelere imza atacağım. Bizler birbirimizi anlamaya çalışır ve önyargısız dinlersek birlikte huzurla, güvenle yaşayabiliriz.İşte tüm bunların ışığında "Daha Yaşanılır Bir İzmir" için hizmet edeceğim.''Dedi.

DERYA ÇEÇAN NEDEN ADAY OLDUĞUNU ŞÖYLE AÇIKLIYOR:
-Toplumsal barış ve kardeşliğimiz için,
-Demokrasimizin kazanımlarının korunması ve geleceğe taşınması için,
-Kadınların her platformda kendilerini daha çok ifade etmesi için,
-Ülkemizin doğusundan,batısına birlik ve beraberliğimizin büyümesi için ADAYIM Diyor.


DERYA ÇEÇAN KİMDİR?

1979 'da Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğdu. Babasının 1979 'da Mardin Senatörü seçilmesinin ardından ailece Ankara'ya yerleştiler. 1986 senesinde tekrar Kızıltepe'ye döndüler. Çeçan, İlkokul ve ortaokulu Kızıltepe'de okudu. Buradaki başarısını Lise öğrenimi için gittiği İzmir Özel Türk Koleji'nde de göstermiş ve okulunu birincilikle bitirmiştir. Balıkesir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunudur.

İş Hayatına reklam sektöründe başlayan Çeçan, Eren Holding'te ve daha sonra özel bir TV kanalında çalıştıktan sonra 2006'da Mardin’e kendi işini kurmak, projelerini gerçekleştirmek üzere gitti. Büyükdere Köyü'nde ilk özel fidanlığı kurdu. Mardin-Kızıltepe’de ilk organik badem bahçesi projesini gerçekleştirmiş ve arazilerinin bir kısmında organik tarıma geçiş sürecini başlattı. Yerel bir değer olan Kızıltepe mercimeğini organik olarak yetiştirdi ve bu mercimeğin markalaşması yönünde çalışmalar yaptı.

2008 'de Izela Tarım Gıda Ltd Şti 'ni kurmuş, KKYDP (Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projeleri) kapsamında hazırladığı ''Bakliyat İşletme ve Paketleme Tesisi Projesini” 2010 yılında Büyükdere köyünde hayata geçirdi.

2011 yılında AK Parti Karabağlar Kadın Kolları’nda görev aldı. 2013 yılından beri Anadolu Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu  üyesi olan Çeçan, sosyoloji eğitimine devam etmekte olup,. Çeçan, ayıca İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanıdır. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79