ESKİ MARDİN BELEDİYE BAŞKANI AYANOĞLU 1.CADDE SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN MARDİN KENT KONSEYİNİN TOPLANMASINI ÖNERDİ

Eski Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin başlattığı uygulama ile 1.cadde`nin araç trafiğine kapatılması nedeniyle 1.cadde esnafının yaşadığı mağduriyetin ilk ağızdan dinlenmesi ve sorunun çö

Mardin 19.07.2017 22:46:02 0
ESKİ MARDİN BELEDİYE BAŞKANI AYANOĞLU 1.CADDE SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN MARDİN KENT KONSEYİNİN TOPLANMASINI ÖNERDİ

Eski Mardin Belediye Başkanı Mehmet  Beşir Ayanoğlu  Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin başlattığı uygulama ile 1.cadde'nin  araç trafiğine kapatılması nedeniyle 1. cadde esnafının yaşadığı  mağduriyetin ilk ağızdan dinlenmesi ve sorunun çözümü için Mardin Kent Konseyini toplantıya çağırdı.

 

Mardin Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu şunları söyledi;

 

''Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin başlattığı uygulamaya göre önceleri C.tesi ve Pazar günü sabah 09.00 ve 19.00 saatleri arasında Mardinin 1. caddesi trafige kapatılması şeklindeydi. Ancak bunun yanlışlığı 2 hafta sonra anlasildi. Daha sonra ana cadde 19.00 ve 22.00 saatleri arasinda trafige kapatılması yönünde uygulama başlatıldı. Bu uygulama da özel araciyla gezmeye veya alış verişe gelen insanlar araçlarını park edememesinden dolayı hem vatandaş hemde esnaf mağdur oldu.
Ayrıca ana caddenin sağ tarafinda cadde boyunca saksi agaçlarin koyulması mağduriyete sebep oldu. Daha önceki uygulama da park cebi diye tabir edilen yere özel araçların park edebilmesi durumuydu. Bu durumda da Belediyeye de oto park ücreti kazandırmaktaydı. Esnaf da vatandaşta bu uygulamadan memnundu.

Bizim görev süremiz döneminde; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bimtaş Şirketi ve İstanbul Teknik Üniversitesinde görev yapan hemşerimiz mimar Doç. Dr. Yüksel Demir ile 1. Cad.' nin trafik akışı ve cumhuriyet meydanı oto park yapılması ile ilgili proje çalışması yapılmış ve bu çalışmaların bazıları da D. Bakır Kültür Varlıkları Koruma Kurulunundan da geçmişti. Aslında Mardin Büyükşehir Belediyesi buna ilişkin Mardin Valiliği proje ofisi ile çalışmaya girse buna ilişkin ilgili proje ve izinleri oradan temin edebilecektir. 
Bununla ilgili Kent Konseyi Toplantısı tertip edilirse bu konuda esnafta, vatandaşta talebini daha rahat iletir.

1. CAD İLE İLGİLİ KENT KONSEYİ TOPLANTISI YAPILMASI ESNAF VE STÖ'LER ÇAĞRILARAK İSTİŞARE YAPILMASI YARARLI OLACAĞI KANAATİNDEYİM.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00