ESKİ BAKANLARDAN FEHİM ADAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara Güven Hastanesinde Kanser Tedavisi Gören ve bu sabah hayatını kaybeden Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın yol arkadaşlarından Fehim Adak Ankara`da son yolculuğuna uğurlandı.

7.02.2016 18:40:41 0
ESKİ BAKANLARDAN FEHİM ADAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara Güven Hastanesinde Kanser Tedavisi Gören ve bu sabah hayatını kaybeden Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşlarından Fehim Adak Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Havı Bayram-ı Veli Camiinde İkindi namazından sonra kılınan Cenaze namazına . Cenaze namazı için gelenlerin taziyelerini oğulları Muhammed, Hamit, Enes ve Abdullah Adak kabul etti.

Çok yoğun katılımın gözlendiği cenaze namazına TBMM Başkanı İsmail KahramaniAdalet Bakanı Bekir Bozdağ,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, eski Saadet Partisi Genel Başkanı ve Kader ve Siyaset Arkadaşı  Recai Kutan, eski bakanlardan Şevket Kazan, Abdülkadir Aksu, Murat Başesgioğlu, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.

Tekbir ve Dualarla kaldırılan Cenaze,Hacı Bayram-ı Veli Camiinden uzun araç Konvoyu ile ,vasiyeti üzerine

tasavvuf alimlerinden Abdülhakim Arvasi'nin türbesinin de bulunduğu Bağlum'daki mezarlığa gömüldü.
 
FEHİM ADAK KİMDİR?
Mardin'de 1931 yılında doğan H.Fehim Adak, İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü meznu olup,, Mardin İI Bayındırlık Müdürü, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürü, DSİ Ankara Murakabe Müşavere Kurulu Üyesi, 4(XV), 5(XVI), 20 ve 21. Dönem Mardin milletvekilliği, Ticaret, Bayındırlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.
Adak, evli ve 6 çocuk babasıydı.
Saadet Partisi yönetimine tepkili olan Fehim Adak, Fatih Erbakan'ın Genel Başkanlığını yaptığı Necmettin Erbakan Vakfı'nda Komisyon Başkanı olarak görev yapıyordu.

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00