ESERTEPE AİLE YAŞAM MERKEZİ`NE YOĞUN İLGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören?in Etlik semtinde geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete açılan Esertepe Aile Yaşam Merkezi, kısa sürede bölge halkının vazgeçilmez adreslerinden biri oldu.

10.11.2015 14:58:24 0
ESERTEPE AİLE YAŞAM MERKEZİ`NE YOĞUN İLGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören’in Etlik semtinde geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete açılan Esertepe Aile Yaşam Merkezi, kısa sürede bölge halkının vazgeçilmez adreslerinden biri oldu. 
İlki 10 yıl önce hizmete giren ve yıllar içinde sayısı 9’a çıkan aile yaşam merkezlerinin en sonuncusu olan Esertepe Aile Yaşam Merkezi, içinde barındırdığı sosyal, eğitsel, sanatsal faaliyet alanları, masa tenisi, step, karate, jimnastik gibi sporların yapıldığı salonlarıyla, üyelerine birbirinden farklı aktivite seçenekleri sunuyor. 
Keçiören’in Etlik bölgesinde 187 bin metrekare büyüklüğündeki rekreasyon alanı içinde 5 bin 850 metrekarelik 3 katlı modern bir komplekste hizmet veren Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nde çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle birlikte tüm aile bireyleri zaman geçirebiliyor. 
Hizmete girdiği Mayıs ayından itibaren, her biri branşında tecrübeli uzman hocaların gözetimi altında üyeler sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılıyorlar. Merkez’de bir yandan da üye kayıtları devam ediyor.

- EĞİTİM, SPOR, MÜZİK, HOBİ ATÖLYELERİ... 
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, Başkent’in dört bir tarafında bulunan aile yaşam merkezlerinin, farklı yaş, meslek ve sosyal statüden Başkentli'nin ortak zaman geçirdikleri merkezler olduğunu belirterek, bu yıl içinde hizmete giren Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nin de kısa sürede her kesimden Başkentli'ye ev sahipliği yapmaya başladığını söyledi. 
Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nin de, diğer aile yaşam merkezlerinde olduğu gibi Çocuk Kulübü, Gençlik ve Yaşlılar Merkezi'nden oluştuğunu anlatan Aldoğan, “Merkezde 18 derslik, 3 oyun salonu, 560 metrekare kapalı spor salonu, okuma salonu ve 100 kişilik konferans salonu bulunuyor. Geniş kapasitesi sayesinde merkezde 2 bin kişi aynı anda istediği bir branşta etkinliğe katılabiliyor. Ayrıca isteyen üyeler farklı bir kaç branşa da üye olup faaliyette bulunabiliyor” dedi. 
Haftanın tüm günleri saat 09.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veren Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nde 4 yaşından başlayarak her yaştan vatandaşa hizmet verildiğini vurgulayan Aldoğan, “Türkiye’nin en önemli sosyal projelerinden biri olarak hayata geçirilen Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nde, yaş sınırı olmadan herkesin ilgileneceği branşta bir etkinlik yer alıyor" diye konuştu.
Bölgede yaşayanları, gerçekleştirilen etkinliklere katılarak kaliteli ve keyifli bir ortamda zaman geçirmeleri için davet eden Aldoğan, şunları söyledi: 


“Kısa süre önce hizmete giren Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nin gördüğü ilgiden oldukça memnunuz. Merkezde etüt ve eğitim bölümünde; Türkçe, İngilizce, matematik, mental aritmetik, Kur'an-ı Kerim, photo shop ve bilgisayar kursları ile minikler için faaliyet sınıfları bulunuyor. Sportif faaliyetlerde bay- bayan kondisyon, pilates, step- aerobik, cimnastik, teakwando, masa tenisi ve karate bölümleri yer alıyor. 
Drama, resim, koro, bağlama, gitar, keman ve ritm gibi sanatsal kurslarda Başkentliler hem yeteneklerini geliştiriyor hem de hobisi olan bir sanat dalıyla ilgilenmiş oluyor. 
Sosyal ve kültürel etkinliklere de önem verilen Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nde kent gezileri, farklı konularda uzman eğitmenler tarafından verilen bilgilendirici seminerler, sıcak dostlukların kurulduğu piknikler, çay partileri ile dayanışma ve ekip ruhunun pekiştirildiği turnuvalar ve yarışmalara da ev sahipliği yapılıyor.” 

-AİLE BİREYLERİNE, BİR ARADA SOSYALLEŞME İMKANI- 
Özellikle çocukların ve gençlerin sokaklarda kötü alışkanlıklar edinmesini engelleyerek, kişisel ve sportif faaliyetlere katılmaları sağlanıp, sosyalleşmelerinin hedeflendiği Esertepe Aile Yaşam Merkezi'nden faydalanmak isteyen ailenin tüm bireyleri için ayrı birimler hizmet veriyor. 
Anne ve babalar sosyal, spor kültürel etkinlikteyken, 4-14 yaş arasındaki çocukları, Faaliyet Sınıfı veya Çocuk Kulübü hizmetlerinden yararlanabiliyor. Eğer çocuk 14-24 yaş arasındaysa, Gençlik Merkezi'nde, ailede engelli birey varsa Engelliler Lokali’nde, yaşlı birey varsa Yaşlılar Lokali’nde boş zamanlarını değerlendirebilmekte, oyun salonlarında gönüllerince eğlenebilmekte, spor aktivitelerinden yararlanabilmekte ve çeşitli alanlarda açılan eğitim amaçlı kurslara veya seminer programlarına katılabilmektedirler.
Bölgedeki tüm vatandaşları sevgiyle kucaklayan Merkez'de üye kayıtları devam ediyor. Ankara’nın soğuk geçen kış aylarında kapalı alanda aile bireyleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirmek isteyen Keçiörenliler için Etlik, Esertepe, Yayla, İncirli, Yenimahalle, Kardeşler mahallerinden ücretsiz servis imkanı da sunuluyor.

-MERKEZE ÜYELİK KOŞULLARI
Esertepe Aile Yaşam Merkezi’ne üye olmak isteyen Başkentliler için üyelik şartları şöyle:

4 – 17 yaş için: 2 resim, kimlik fotokopisi 
18 – 24 yaş için: 2 resim, kimlik fotokopisi, adli sicil belgesi ve ya öğrenci belgesi
24 – 50 yaş için: 2 resim, kimlik fotokopisi, adli sicil belgesi, 100 TL yıllık üye ücreti
50 yaş üstü: 2 resim, kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi, 60 yaş dahil 100 TL yıllık üye ücreti alınıyor, 61 yaş ve üstü ise ücretsiz.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04