ESDER: ??SURİYELİLERİN İŞGÜCÜ PİYASAMIZA KATKILARI BÜYÜK?

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı ÇELİKUS;``.Suriyeli Kardeşlerimize yardım etmemiz hem insani hem de İslami olarak vazifemizdir. Yaratılan her kulun rızkını da Allah taksim etmektedir.? dedi.

Gündem 6.07.2017 08:48:52 0
ESDER: ??SURİYELİLERİN İŞGÜCÜ PİYASAMIZA KATKILARI BÜYÜK?

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı ÇELİKUS;''.Suriyeli  Kardeşlerimize yardım etmemiz hem insani hem de İslami olarak vazifemizdir. Yaratılan her kulun rızkını da Allah taksim etmektedir.” dedi.

 

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı ÇELİKUS; ”Bugün misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizle ilgili son günlerde çıkan olumsuz haberleri teessürle takip etmekteyiz. Münferit olayların büyütülerek Türk-Suriyeli çatışmasının körüklenmek istenildiğini görmekteyiz. Kamuoyunda kimi kişilerce Suriyeliler dilenci, asalak ve üretmeyen kişiler olarak lanse edilmektedir. Halbuki Türkiye’ye geldikten sonra 5000’e yakın şirket kuran Suriyeli kardeşlerimiz, ülke piyasasına 666 milyon TL katkı sağlamıştır. Kardeşlerimize yardım etmemiz hem insani hem de İslami olarak vazifemizdir. Yaratılan her kulun rızkını da Allah taksim etmektedir.” dedi.

 

ANADOLU HER ZAMAN MAZLUMLARA KUCAK AÇMIŞTIR

 

ESDER Genel Başkanı ÇELİKUS;  ”Anadolu, bir ana kucağı gibi Balkanlardan, Kafkaslardan, Türk Cumhuriyetleri’ nden göç eden kardeşlerimizi yüzyıllardır bağrına basmıştır. Bugün ülkemizdeki insan kaynaklarının kayda değer bir kısmı bu kardeşlerimizin potansiyelinden oluşmaktadır. Bu göçler, her türlü sıkıntıya rağmen Türkiye’ yi ekonomik ve kültürel yönden beslemiştir.” dedi.

 

AĞIR İŞLERDE YÜKÜ SURİYELİ GENÇLER KALDIRIYOR

 

Göçlerden önce  metal, mobilya ve taş işçiliği gibi ağır işlerde çalışacak çırak ve kalfa bulmakta bir hayli zorlanan sanayi, atölye ve KOBİ’lerde Suriyeli gençlerin çalıştıklarını görüyoruz.

Biz esnaf-sanatkarlar ve özellikle KOBİ’ler olarak Suriyelilerin ülkemize vermiş olduğu katkılardan son derece memnunuz.

 

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ PROVOKASYONLARA FIRSAT VERMEMELİ

 

Suriyeli kardeşlerimizin de bu tip provokasyonlara kapı açacak davranışlardan uzak durmaları ve Türk kültürüne adaptasyon konusunda özverili davranmalarını rica ediyoruz.

 

Hükümet ve STK’ların da Suriyelilerin uyumunda ve eğitiminde gayretlerinin artarak devam etmelerini talep ediyoruz.

 

ESDER olarak bu konuda her türlü çalışmanın içindeyiz ve çalışmalarımız artarak devam edecektir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88