ESDER;? İRAN?IN HUZURU VE BARIŞI TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİDİR?

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, son günlerde İran?da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. ÇELİKUS, bu olayların temelinde sadece İran?ın iç dinamikleri değil dış güçlerinde müdahil olduğunu anlatırken, ?Bu ola

5.01.2018 10:43:47 0
ESDER;? İRAN?IN HUZURU VE BARIŞI TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİDİR?

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, son günlerde İran’da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. ÇELİKUS, bu olayların temelinde sadece İran’ın iç dinamikleri değil dış güçlerinde müdahil olduğunu anlatırken, ‘Bu olaylar hem İran hem de bölge ülkeleri ve özellikle Türkiye için kaygı verici bir durumdur.’ dedi.

 

ESDER olarak her zaman haktan, hukuktan ve özgürlüklerden yana olduklarını söyleyen ÇELİKUS, bu kazanımların kendi iç dinamikleri olması ve dışardan müdahale edilip, ülkenin bütünlüğüne kastedilmesini tasvip etmediklerini dile getirdi.

 

ESDER Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS,“ Kalkınma, ulaşım, ticaret, sanayi, eğitim, kültür, savunma, korunma bakımlarından iş birliği yapmak zorundayız. O bize muhtaç, biz ona. İran ile birçok müşterek yanlarımız, dostluk ve iş birliği kurma imkânlarımız var. İran’ın yarıya yakın ahalisi Türk; tarihte birlikte yaşamış, beraber devlet kurmuş ve yönetmişiz.” derken İran’ın ülkemizi Orta Asya’ya, Türk halklarına ve Güneydoğu Asya’daki Müslüman ülkelere bağlayan kilit bir ülke olduğunu hatırlattı.

 

Ticaretin barış ve huzurun olduğu ortamlarda geliştiğini anlatan ÇELİKUS,” Dünyada barış ve huzurun hakim olması, kazanımların dostça paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. İran ve diğer Müslüman komşu ülkelerle bölgesel ilişkiler kurmak, dünya üzerinde yepyeni bir hak düzeni tesis etmek için iş birliği yapmak konusunda canla başla çalışmaya devam edelim.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34