ESDER: BİYOBOZUNUR POŞET UYGULAMASI İSTİSMAR EDİLMEMELİ.

ESDER Genel Başkanı ÇELİKUS:? Sayın Gümrük Ticaret Bakanımızın hassasiyetini paylaşıyoruz. Bizde ESDER olarak insan sağlığına ve çevreye zararlı poşet imalatı ve uygulanmasının takipçisi olacağız. ``

Gündem 12.04.2017 08:34:33 0
ESDER: BİYOBOZUNUR POŞET UYGULAMASI İSTİSMAR EDİLMEMELİ.

ESDER Genel Başkanı ÇELİKUS:“ Sayın Gümrük Ticaret Bakanımızın hassasiyetini paylaşıyoruz. Bizde ESDER olarak insan sağlığına ve çevreye zararlı poşet imalatı ve uygulanmasının takipçisi olacağız. ''

 

ESDER Genel Başkanı ÇELİKUS: “Siyah poşet kullanımının insan ve çevreye zararlarıyla  ilgili birçok çalışmalar gerçekleştirdik. Özellikle de  ''Esnaf ve Çevre''  sempozyumunda bir kez daha masaya yatırmış ve şubelerimiz aracılığıyla farkındalık oluşturmuştuk. Sonuçları olumlu yönde olup, siyah poşet yerine file ve bez torba ya da biyobozunur   poşetlerin kullanımı hayata geçirilmiş oldu. Son günlerde ise biyobozunur poşetlerin kimyasının bozulduğunun yönünde gelen şikayetler üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın başlattığı incelemeleri sonuna kadar destekliyoruz.”

 

ÇELİKUS: “Öyle bazı  biyobozunur poşetler üretiliyor ki onlara da kimyasal katılıyor.  Bunlar iki ayda yok oluyor ama o kimyasaldan dolayı toprağı veya suyu kirletiyor.  Biz onu da arzu etmiyoruz. İstiyoruz ki iki ayda doğada kendini yok etsin ama bu  katkı maddeleriyle olmasın. Doğal yollarla oluyorsa olsun. Bu amaçla biyobozunur  poşetlere standart getirilmesinin ve kimyası  bozulmadan tüketiciyle buluşması gerekir. İnsan sağlığının korunması  bizim için çok önemli  olduğundan dolayı gibi uygulamalarının kimyaları bozulmadan kullanılması” gerektiğini sözleri ile belirtti.

 

ÇELİKUS: “ Sayın Gümrük Ticaret Bakanımızın hassasiyetini paylaşıyoruz. Bizde ESDER olarak insan sağlığına ve çevreye zararlı poşet imalatı ve uygulanmasının takipçisi olacağız. Önce insan ve sağlık daha sonra alışveriş ve ticaret ilkesinin yılmaz savunucusuyuz. Esnaf, Sanatkâr ve Poşet imalatçımıza bu ilkeler doğrultusunda alışveriş ve üretim yapmalarını tavsiye ediyor, hayırlı, bol ve bereketli kazançlar diliyoruz.” 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07