Eşbaşkanlar Ası ve Salman?dan ?1 Eylül Dünya Barış Günü? mesajı

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları İsmail Ası ve Leyla Salman,`` 1 Eylül Dünya Barış Günü ``nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Mardin 1.09.2015 10:51:59 0
Eşbaşkanlar Ası ve Salman?dan ?1 Eylül Dünya Barış Günü? mesajı

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları İsmail Ası ve Leyla Salman, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Eş başkanlar, yayınladıkları mesajda,"Her gün cenazelerin kaldırıldığı bir ülke ve coğrafyada, 1 Eylül’ün çağrıştırdığı dünya barışı ve birlikte yaşama azminin galip gelmesini, bu yıl ki 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün güçlü umutların ve yepyeni bir başlangıcın ilk günü olmasını diliyoruz. Yaşam hakkı başta olmak üzere, insanın doğuştan gelen diğer bütün haklarının kutsallığını ayaklar altına alarak yaşamın güzelliğine dayatılan savaş gibi bir çirkinliğin ve haksızlığın, insanlığın ortak aklı ve duygusu tarafından er ya da geç mağlup edileceğine olan inancımızı bir kez daha en güçlü şekilde ifade etmek istiyoruz. Bizler, yıkıcı çağları ve kanlı yüzyılları geride bırakarak bugünkü uygarlık seviyesini yakalayan insanlığın, sadece yıkım ve acı getiren hırsı, kötülüğü ve açgözlülüğü de alt edilebilecek güç ve yetenekte olduğunu biliyoruz. Coğrafyamızda her gün birkaç genç insanı aynı anda birlikte toprağa verdiğimiz, halkların birbirine kırdırılarak ülkemizde başlatılan korkunç bir savaşın tüm yıkıcı sonuçlarına maruz bırakıldığımız bu karanlık dönemin, yine halklarımızın barışa olan inancı ve ortak duygusuyla aşılacağını ifade etmek istiyoruz. Son 30-40 yılda yaşanan bu savaşın toplumsal bir barışa çevrilebilmesi için atılacak en ufak bir adımın bile büyük bir tarihi önemi vardır. Artık savaş ve ölümler yaşanmamalı, 'baba ve annelerin çocuklarını toprağa gömdüğü çağı' geride bırakmalıyız. Siyasi emellerin bu süreçte yaşamını yitiren gencecik canlardan değerli olduğu düşünülemez, bunun izahı bile yapılamaz.

Şüphe yok ki bu kanayan yaranın son bulması hepimizin ortak duygusu ve umududur. Bu anlamda 1 Eylül Dünya Barış Günü başta Ortadoğu ve coğrafyamız olmak üzere tüm dünya halklarına 'büyük insanlık kucaklaşması' getirmesini temenni ediyor, herkesimden insanların barış ve kardeşliğe giden yola bir adım atarak bu umuda bir şans vermesini diliyoruz"

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00