Erdoğan:``Evlatlıktan reddederim``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çok açık net söylüyorum. Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın bir saniye yanımda tutmam evlatlıktan reddederim" dedi.

Gündem 17.01.2014 17:13:37 0
Erdoğan:``Evlatlıktan reddederim``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çok açık net söylüyorum. Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın bir saniye yanımda tutmam evlatlıktan reddederim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Felek Spor Salonu`nda düzenlenen, "100 Yıllık Hikaye İmam Hatip" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Çok açık net söylüyorum. Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir tane yolsuzluğa karışsın bir saniye yanımda tutmam evlatlıktan reddederim" dedi.

Erdoğan, imam hatip okullarına destek verenleri anlatırken "İktidar, para, şöhret peşinde olmadılar, örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım, hükümetler kurup, hükümetler yıkalım, devlet içinde devlet olalım, ananas cumhuriyeti kuralım demediler" şeklinde konuştu.

Erdoğan`ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Hangi makamda olursak olalım, kibri, gururu yanımıza yaklaştırmadık ve yaklaştırmayacağız. Müslüman Müslüman`a tuzak kuramaz. Bırakın Müslüman`ın Müslüman`a tuzak kurmasını, başka insanlara da tuzak kuramaz"

"Bizler, özellikle Müslümanlar olarak ubudiyet anlayışımızı gözden geçirmek zorundayız. Biz Allah`tan başka mabut tanımıyoruz, bunu bileceğiz"

"Biliyorum çok zülme uğradınğız ama sabrettiniz. Karamsar olmadık, Kaderin üzerinde mutlaka bir kader var dedik"

"Bütün tahriklere rağmen eline silah alanlardan şiddeti çözüm olarak görenlerden olmadık. Yerin üstünde günüşle yürümek varken yerin altında maskeyi takiyeyi takdir edenlerden olmadık"

"Biz kendi vatanında kendi milletine karşı şiddete tevessül edenlerden asla olmayız onaylamayız"

"Haklı olduğumuz bir mücadelede gayrımeşru yolları tercih edip haktan kopamayız"

"Yeni Türkiye mücadelesini imam hatip okulları mücadelesini böyle meşru ilkeli bir zeminde verdik veriyoruz"

"Ananas cumhuriyeti kuralım demediler, onların tek derdi vardı milletin değerleri" 

 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI



25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82