Erdoğan:``Bayrağımızın dışında bayrak tanımıyoruz``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bayrağımızın dışında başka bir bayrak tanımıyoruz. "Bazı partilerin toplantılarına farklı bayraklar getiriliyor, bunları biliyorsunuz değil mi? Bunlara da gerekli cevabı 30 Mart`ta vereceğinize inanıyorum" dedi.

Siyaset 11.03.2014 18:45:14 0
Erdoğan:``Bayrağımızın dışında bayrak tanımıyoruz``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bayrağımızın dışında başka bir bayrak tanımıyoruz. "Bazı partilerin toplantılarına farklı bayraklar getiriliyor, bunları biliyorsunuz değil mi? Bunlara da gerekli cevabı 30 Mart`ta vereceğinize inanıyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bayrağımızın dışında başka bir bayrak tanımıyoruz. Onun için bazen bakıyorsunuz, bazı partilerin toplantılarına farklı bayraklar getiriliyor, bunları biliyorsunuz değil mi? Bunlara da gerekli cevabı 30 Mart`ta vereceğinizi inanıyorum" dedi.

Erdoğan, partisince Gök Meydanı`nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Bitlis`e yapılan yatırımları anlatırken vatandaşların "Havaalanı" şeklinde tezahüratlarda bulunmaları üzerine, "Çok acelecisiniz" karşılığını verdi. Erdoğan, göreve geldikleri dönemde Türkiye`de 26 havaalanı ve havalimanı bulunduğunu, halihazırda ise 52 havaalanı ve havalimanının bulunduğunu hatırlatarak, "Kutlu doğum 9 ay 10 günde olur, erken doğum felaket olur. Onun için sağlıklı doğum" ifadesini kullandı.

Muş Havaallimanıyla Bitlis`in kaç dakika olduğunu soran Başbakan Erdoğan, "En fazla olsa olsa 45 dakika, hatta siz biraz da hızlı kullanıyorsunuz arabaları, belki de yarım saate düşüyor. Bu ne demek biliyor musunuz, büyükşehirler de bile, Ankara, İstanbul da bile öyle yerler var ki havalimanına 45 dakikada ancak ulaşıyorsunuz. Onun için sabırlı olacağız. İnşallah vakti saati geldiğinde AK Parti iktidarı bu konuda da buraları yalnız bırakmaz" dedi.  

Eğitim projeleri

Erdoğan, 12 yılda Bitlis`e ulaştırma, haberleşme, sağlık, eğitim, toplu konut, aile ve sosyal politikalar, orman ve su işleri gibi alanlarda yaklaşık 5,5 katrilyon lira yatırım yaptıklarını bildirdi. Eğitimde Bitlis`e bin 538 yeni derslik inşa ettiklerini, 7 bin bilgisayar gönderdiklerini, 478 okula internet bağlantısı kurduklarını ve 193 bilişim teknolojisi sınıfı kurduklarını anlatan Erdoğan, "Şimdi sıra Fatih Projesi`nde. 402 sınıfa etkileşimli tahta yerleştirdik, 587 adet tablet bilgisayarı Bitlisli yavrularımıza gönderdik. Şimdi yoğun bir şekilde yeni tablet bilgisayarlar gelecek. Bugüne kadar toplam Türkiye genelinde 163 bin tablet bilgisayar dağıttık. Bu ay 675 bin adet daha tablet bilgisayarı öğrencilerimize dağıtacağız. Türkiye genelinde 18 ay içerisinde 350 bin etkileşimli tahtayı da sınıflara monte edeceğiz" dedi.  

Eğitimde kitapların ücretsiz olarak dağıtıldığını ve fakirlere eğitim desteği verdiklerini dile getiren Erdoğan, üniversite öğrencilerine de 300 lira burs 200 lira da beslenme yardımı olmak üzere 500 lira verdiklerini hatırlattı.

Bitlis Eren Üniversitesinde eğitim ve öğretimin kararlılıkla devam ettiğini ve 6 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Erdoğan, "6 bin öğrencinin burada olması ne demek biliyor musunuz? Buranın ekonomisine olan desteği bunları düşünün, göç noktasında göçü engellemesi noktasında düşünün, bir de buraya gençliği çekmesini düşünün. Bitlis`teki yüksek öğrenim gençliğine 26 trilyon öğrenim kredisi ve burs verdik" diye konuştu.

Bitlis ve ilçelerinde yeni yurtların tamamlandığına işaret eden Erdoğan, bin öğrenci kapasiteli Bitlis öğrenci yurdunun yapım çalışmalarının da hızla devam ettiğini söyledi.

"2002`ye kadar Bitlis`te MR, tomografi yoktu"

Sağlık alanında da Bitlis`te önemli yatırımlar yapıldığını anlatan Erdoğan, "2002`ye kadar Bitlis`te MR, tomografi yoktu. Hastanelerimizde şimdi MR var, tomografi var, ultrason, diyaliz gibi tıbbi cihazlar var. Artık hastalandığınızda başka illere gitme zorunluluğunuz fevkalade haller dışında yok. Bitlis`te devlet hastanesine 150 yataklı bir ek bina yaptık, ayrıca yüz yataklı merkez devlet hastanesi daha kazandırdık. İlçelerde de hastane yatırımları devam ediyor. 400 yataklı Tatvan Devlet Hastanesi ve hastanenin 40 daireli lojmanının yapımı sürüyor. Onun için sizden gayret istiyorum, Tatvan sizden belediye başkanlığını bekliyorum, tüm ilçelerden bekliyoruz, beldelerden bekliyoruz" şeklinde konuştu.  

Ahlat adalet sarayını tamamladıklarını, Bitlis`te ise inşaatın devam ettiğini dile getiren Erdoğan, Tatvan adalet sarayının da projesini bitirmek üzere olduklarını söyledi.  Bitlis`e TOKİ aracılığıyla bugüne kadar 2 bin 644 konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim yapıldığını anlatan Erdoğan, bin 322 konut inşaatının da devam ettiğini en kısa zamanda bitirerek sahiplerine teslim edeceklerini bildirdi.

"2045 yılına kadar Bitlis`in içme suyu problemi çözülecek``

Bitlis`te 29 bin dönüm araziyi sulamaya açtıklarını belirten Erdoğan, diğer sulama projeleri hakkında da bilgi verdi. Bitlis içme suyu projesinin temelini geçtiğimiz eylül ayında attıklarını hatırlatan Erdoğan, 37 kilometre uzunluğundaki isale hattı ile il merkezine memba kalitesinde su götürdüklerini söyledi.

Erdoğan, 16 trilyon lira yatırım bedeli olan projenin bugün itibariyle yüzde 85`ini tamamladıklarını belirterek, ``Bitmek üzere, inşallah bu yıl bitecek ve bu bittiği anda Bitlis`in, 2045 yılına kadar içme suyu problemini çözmüş oluyoruz`` dedi.

Bunların yanında tarım ve hayvancılıkta da destekler verdiklerini anlatan Erdoğan, Organize Sanayi Bölgesini tamamladıklarını, 111 işyerinden oluşan Ahlat ve Güroymak sanayi  sitelerini hayata geçirdiklerini kaydetti.

KÖYDES projesiyle köylere gerekli desteği verdiklerini belirten Erdoğan, Bitlis, Ahlat, Tatvan ve Hizan`da olmak üzere 4 kültür merkezini tamamlayıp, hizmete sunduklarını ifade etti.

``Bitlis, bize her seçimde destek verdi,  hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız`` diyen Erdoğan, Rabia işareti yaparak, şunları kaydetti:

``Şimdi ben bir şey söylüyorum. Bir, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Zazasıyla, Abhazasıyla, Boşnakıyla, Romanıyla tek millet. Bizi bölmek istiyorlar kardeşlerim, onun için tek millet diyeceğiz. Birbirimizi Allah için seveceğiz, Yaratandan ötürü seveceğiz, tek millet. İki  tek bayrak; bayrağımızın rengi şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehidimizin simgesi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Ve biz bayrağımızın dışında başka bir bayrak tanımıyoruz. Onun için bazen bakıyorsunuz, bazı partilerin toplantılarına farklı bayraklar getiriliyor, bunları biliyorsunuz değil mi? Bunlara da gerekli cevabı 30 Mart`ta vereceğinize inanıyorum. Üç tek vatan;  780 bin kilometrekare bizim için aynı, batıda ne varsa, doğuda da, güneydoğuda da o olacak. Kuzeyde ne varsa, güneyde de o olacak``

Ulaştırma projeleri

Bitlis`e yapılan ulaştırma projelerine de değinen Erdoğan, ``Kim derdi ki 10 yıl önce Bitlis`in bu yolları böyle olacak. Buraya 250 kilometreye yakın bu tür bölünmüş yollar yapılacak. Kim derdi ki Bitlis`e üniversite gelecek. Bunlar geldi mi? Geldi. Bu hastaneler yapıldı mı? Yapıldı, daha güzelleri olacak. Kim derdi ki Şırnak`a havaalanı gelecek. Ağrı`ya, Iğdır`a, Kars`a kim derdi ki havalimanı gelecek. Geldi mi? Biz getirdik. Ayrım yok ve yapmaya devam, hizmetkarınızız`` dedi.

Başbakan Erdoğan, ``Dört, tek devlet`` diyerek, devletin içinde başka bir devlet olamayacağını vurguladı.

Belediye Başkanlığından alıp hapse gönderdiler

Kendisinin Belediye Başkanlığından geldiğini ve 4,5 yıl İstanbul`da Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, ``Ondan sonra `minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker`` diye bir şiir okudum. Nerede? Siirt`te. Siirt`in damadıyım ya orada okudum. Sen mi böyle bir şiir okursun, tuttular bizi belediye başkanlığından alıp hapse gönderdiler. Bu şiir Milli Eğitim Bakanlığının tavsiyesiyle kitaplarda olan bir şiir ve Ziya Gökalp`in şiiri. Buna rağmen bizi aldılar oraya götürdüler ama çok hayırlı olmuş. Medrese-i Yusufiye`yi tanıdık`` şeklinde konuştu.

Siirt Belediye Başkan Adayı Fehmi Alaydın`ı yanına alarak tanıtan Erdoğan, ``İnşaat mühendisi bir kardeşimiz ve inşaat mühendisi olarak o bilgisini, İstanbul`daki  tecrübesini, buradaki 5 yıllık tecrübesini, inşallah Bitlis`te bu dönemde çok daha farklı bir noktaya taşıyarak, sizlerle omuz omuza, sizlerle birlikte kucaklaşarak bu hizmeti sürdürecektir`` ifadesini kullandı.

"Oyları diyorum, sandıklarda inşallah bereketlendirelim. Sandıkları patlatmaya var mıyız? 19 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye soran Erdoğan, daha sonra vatandaşlarla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi. Erdoğan, "Ülkemiz için milletimiz için demokrasimiz için hayırlı olsun diyorum. Büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi, şehir diyerek yola devam ediyoruz" dedi.

Mitingden notlar

Başbakan Erdoğan, partisinin Bitlis’te düzenlediği mitingde, AK Parti’nin seçim müziği eşliğinde, eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak, halkı selamladı.

Erdoğan’ın yaklaşık bir saat süren konuşması, sık sık "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" sloganlarıyla kesildi. Erdoğan, konuşması sırasında Bitlis Özgüzeldere Spor atkısı takan bir vatandaşın atkısını vermesi üzerine "Bu da amatör kümeymiş ya... Ama Bitlis`in" diyerek atkıyı boynuna astı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, eşi Emine Erdoğan ile vatandaşlara karanfil dağıttı.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile vatandaşları selamladıktan sonra miting alanından ayrıldı.

Mitinge, zaman zaman etkili olan yağmura rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Miting alanında, "Kefeninle Çıktığın Bu yolda Kefeninin Parçası Olmaya Geldik", "Güçlü Türkiye`nin Cesur ve Yürekli Başbakanı, Said-i Nursi’nin Memleketi Bitlis’e Hoşgeldiniz", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Başbakanım Büryandan Vazgeçeriz, Senden Vazgeçmeyiz",  "Ömrün Boyun Gibi Uzun Olsun, Uzun Adam” yazılı pankartlar asıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07