ERBAKAN ELAZIĞ`DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA ANILDI

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Ulusal Birlik Partisi Millet Partisi Milletvekili Zorlu Töre ve beraberindeki heyet C.tesi günü Elazığa geldi.

Gündem 12.03.2017 20:05:12 0
ERBAKAN ELAZIĞ`DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA ANILDI

 

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Ulusal Birlik Partisi Millet Partisi Milletvekili Zorlu Töre ve beraberindeki heyet C.tesi günü Elazığa geldi. 

 

 

 İlk olarak Elazığ Belidiyesini ziyaret eden heyet, akşam yemeğinden sonra Erbakan Vakfı Elazığ İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “ Aldatmayan ve aldanmayan lider ERBAKAN” konulu geceye katıldılar.


Erbakan Vakfı Elazığ İl Temsilciliği vefatının 6. yılında Erbakan’ı Anma ve Anlama Gecesi düzenledi. Aldatmayan ve aldanmayan lider vurgusu yapılan geceye Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Ulusal Birlik Partisi Millet Partisi Milletvekili Zorlu Töre, Eski bakanlardan Prof. Dr. Sacit Günbay, Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altunöz, Erbakan Vakfı İlim meclisi başkanı Fatih Öztek, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Elazığ Eski Milletvekili Zülfü Demirbağ, bir önceki vakıf temsilcisi Haluk ArslanSTK Dönem sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Memur Sen Başkanı İbrahim Bahşi, Siyasi Parti Temsilcileri, medya kuruluşu sahipleri ve muhabirler, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 


Cumartesi akşamı Kültür Park Mamurat-ül Aziz Salonu’nda yapılan toplantının açılışı Kuran-ı Kerim tilavetiyle yapıldı. Ardından kürsüye gelen Erbakan Vakfı Elazığ Şube Başkanı Mehmet Tan kısa bir selamlama konuşması yaparak salonu tıklım tıklım dolduran kalabalığa teşekkürlerini iletti.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuşmasında Erbakan’ı anlamanın öneminde dikkat çekti. Erbakan’ı anlamanın anmaktan bin kat daha önemli olduğu dile getiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise anlamadan anmanın hiçbir anlam ifade etmediğini belirtti.

 

 

 


54. Hükümetin Bakanlarından Prof. Dr. Sacit Günbey Elazığ’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi Erbakan’ın hayatı boyunca verdiği mücadelenin önemini anlattı.


KKTC Ulusal Birlik Partisi Millet Partisi Milletvekili Zorlu Töre ise konuşmasına fonda çalan Kıbrıs Mücahitler Marşı’na sesli eşlik ederek başladı. Gelse Yunan dizilse, dünya peşinden gelse, Mücahitler ölmeden, bu topraklar verilmez sözlerini yüksek sesle tekrarlayan Töre salondaki kalabalığı coşturdu.


Birleşmiş Milletler kabul etmiyormuş, Kıbrıs’ı tanımıyormuş, AB tanımıyormuş diyerek yüksek sesle Erbakan gibi bana ne bunlardan dememiz lazım sözleriyle salondaki coşkuyu kat kat arttırdı. Töre’nin Kıbrıs Davasında Erbakan’ın mücadelesini anlattığı konuşması sık sık tezahüratlarla kesildi.


KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu 1974 öncesini ve sonrası döneme bizzat yaşayarak şahit olduğunu belirtti. “Erbakan’la ilk olarak muhalefetteyken tanıştım, iki gün sonra iktidar oldum” diyen Eroğlu 1974 öncesi Türk bayrağına hasret olduklarını sinemada bir bayrak gördüklerinde alkış tufanları koptuğunu belirtti. Lise 1 öğrencisiyken bir gün Türklerin gelip sıkıntılardan kurtulacaklarını bilidiğini ifade eden Eroğlu 1974 günü o beklediği anın yaşandığını ifade etti.


“4 Mart’ta İstanbul Abdi İpekçi Salonu’nda 22 bin kişiyle yapılan anma programının ardından bugün de Hünkar Mahfili’nde binlerce kişiyle Erbakan’ı anıyoruz. Elhamdülillah…” sözleriyle konuşmasına başlayan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Her Elazığ ziyaretinde kendisini büyük bir misafirperverlikle ağırlayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a özellikle teşekkürlerini ileten Fatih Erbakan vakfın önceki şube başkanı Haluk Arslan’a da hizmetlerinden ötürü teşekkürlerini ifade etti.

 

 

 


Yıllardır Erbakan Vakfı olarak yaptıkları toplantılarla amaçlarının sadece dua edip anmak olmadığını ifade eden Fatih Erbakan “bu toplantılarla beton değil kurşun da dökseniz bitiremezsiniz mesajı veriyoruz” dedi.
Konuşmasında sık sık İslam Birliği vurgusu yapan Fatih Erbakan İslam Birliğİ’nin muhakkak aktif bir şekilde hayata geçirilmesinin öneminden bahsetti. İnsanların Erbakan’ı yeni yeni anlamaya başladığını ifade eden Fatih Erbakan eski videolarının izleyenlerin yıllar önce Erbakan’ın olacakları bilmesini hayretle ve pişmanlıkla karşıladığını belirtti.
Erbakan’ın yıllarca “bana ne Amerika’dan” diyerek miletin sevgisini değil Allah rızasını gözettiğini belirten Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan “Onun ismi ile kapılar açılıyor, mesafe alınıyor, konuşma yaptığımız salonlar doluyor ve bu çalışmalar halen yapılıyor. Elbette o manevi mirastan istifade etmek hakkımızdır ama Allah kendisine layık olmayı ve onun yürüdüğü gibi peygamberlerin yolundan yürümeyi nasip eylesin. Bu seneki anma programlarının konsepti olarak ‘Aldanmayan, Aldatmayan Erbakan’ sloganını seçtik. Laf olsun diye söylenmiş bir konsept değil. Hocamızın tüm hayatı ve 45 senelik siyasi hayatı aldanmayan ve aldatmayan bir lider olduğu ispat edecek örneklerle doludur” dedi.
Toplantı, Ülkemiz, İslam ülkeleri, tüm insanlık, Necmettin Erbakan , Cemil Efendi ve tüm şehitler için yapılan dualarla sona erdi.


Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Beraberindekiler, Elazığda bazı incelemeler yapıp çeşitli TV kanallarında canlı yayınlara katıldılar. Geceyi Elazığda geçiren heyet, Pazar günü de Hilton otelde sabah kahvaltısında Elazığlı işadamlarıyla biraraya geldiler. Kahvaltıdan sonra İzzetpaşa camisinde Cemil Efendinin cenaze namazına katıldılar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,4%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,02
  • EURO

    34,95% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,18% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00