EPİLASYONDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Lokman Hekim Hastanesi Dermotoloji Uzmanı Dr. Özlem Özbilir, lazer epilasyonun, güneşten korunulduğu sürece her mevsim uygulanabileceğini söyleyerek, ?Ancak koyu tenli kişilerde yüz bölgesi gibi bazı bölgelere lazer uygulanması riskli olabilir? dedi.

Sağlık 19.08.2017 09:54:16 0
EPİLASYONDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

 “Yaz aylarında lazer epilasyon yapılmaz!” algısı doğru mu yanlış mı? Farklı görüşlerin dile getirildiği bu konuda bilgilendirme yapan Lokman Hekim Hastanesi Dermotoloji Uzmanı Dr. Özlem Özbilir, lazer epilasyonun, güneşten korunulduğu sürece her mevsim uygulanabileceğini söyleyerek, “Ancak koyu tenli kişilerde yüz bölgesi gibi bazı bölgelere lazer uygulanması riskli olabilir” dedi.

 

LAZER EPİLASYON HER MEVSİM YAPILABİLİR

 

Günümüzde istenmeyen tüylerden kalıcı şekilde kurtulabilmeyi sağlayan en güvenli ve en iyi sonuç veren tedavi yönteminin lazer epilasyon olduğunu anlatan Dr. Özlem Özbilir, “Her mevsimde lazer epilasyon tedavisi uygulanabilmektedir ancak özellikle yaz aylarında kişi bronzlaşmadığı ve koruma faktörlü kremlerle uygulama bölgesini güneşten koruduğu sürece yaz mevsiminde de lazer epilasyon tedavisi yapılabilmektedir. En az 30, tercihen 50 koruma faktörlü güneş kremleri düzenli olarak kullanılmalıdır. Bazı hastalar ki özellikle koyu tenli kişilerde yüz bölgesi gibi bazı bölgelere lazer uygulaması riskli olabilir” diye konuştu.

 

BRONZLAŞMIŞ TENE EPİLASYON YAPTIRMAYIN

 

Yaz aylarında epilasyon yaptırmak isteyen kişilerin epilasyon işleminden önce 6 hafta boyunca güneş ışınlarına aşırı derecede maruz kalmaması ve seans süresi boyunca da güneşten korunulması gerektiğini belirten Dr. Özbilir, “Solaryumda ve güneşte bronzlaşmış ciltlere epilasyon yapılmamalıdır. Öncelikle kişinin cilt renginin açılması beklenmelidir” ifadesini kullandı.

 

KENDİNİZİ UZMANLARA EMANET EDİN

 

Lazer epilasyonla ilgili duyulan yanık gibi komplikasyonların çoğunlukla yanlış merkez seçimi ve uzman olmayan kişilerce yapılan uygulamalar sonucu oluşabildiğine dikkat çeken Dr. Özbilir,  “Doğru doz ayarlaması yapılmaması ve

yanlış lazer sistemi seçimleri ile çeşitli olumsuzluklar yaşanabilmektedir” dedi.

 

EPİLASYONDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

 

Lazer epilasyon konunun uzmanları tarafından yapıldığında son derece güvenli ve etkili bir yöntem olduğunu belirten Lokman Hekim Hastanesi Dermotoloji Uzmanı Dr. Özlem Özbilir,  epilasyon yaptırmadan önce şu uyarılarda bulundu:

 

·         Epilasyon uygulamasından en az 1 ay öncesine kadar ve uygulama süresince tüyleri kökünden almaya yönelik ağda veya epilatör gibi işlemler uygulanmamalı.

 

·         Tedavi öncesi tüy rengini açıcı ürünler kullanılmamalı.

 

·         Tekrarlayan deri enfeksiyonu olan hastalarda uygulama öncesi tedavi yapılmalı. Düzenli ilaç kullanan kişilerde yan etkiler mutlaka sorgulanmalı.

 

·         Uygulama bölgesi temiz olmalı. Vücutta veya yüzdeki tüm kozmetik ürünleri ve makyaj temizlenmiş olmalı.

 

·         Epilasyon öncesinde test atışı yapılmalı. 24 ile 48 saat arasında vücudun reaksiyonu gözlemlenmeli ve kişinin epilasyon yaptırıp yaptıramayacağı buna göre belirlenmeli.

 

·         Lazer epilasyon uygulaması sonrası hafiften koyuya kadar değişen bir kırmızılık ve kıl etrafında hafif bir şişlik oluşabilir. Bu reaksiyon 1-2 gün içinde geçmezse bir uzmana danışılmalı.

 

·         Özellikle radyofrekanslı diod lazer veya radyofrekanslı IPL cihazlarıyla yapılan epilasyon seansları sırasında aynı gün olmamak şartıyla hassasiyet oluşmadıysa ertesi gün, hassasiyet varsa 1 hafta sonra güneşlenilebilir. Lazer epilasyon seansları boyunca güneşlenirken yüksek koruma faktörlü iyi bir ürün kullanılması tavsiye edilir.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI

24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,35% -0,06
  • EURO

    34,52% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2375,93% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00