ENGELLİLER RESİM VE EL SANATLARI SERGİSİNDE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı'nın (SOS), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle düzenlediği resim ve el sanatları sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde açıldı.

Kültür ve Sanat 7.12.2013 11:55:29 0
ENGELLİLER RESİM VE EL SANATLARI SERGİSİNDE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS), “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle düzenlediği resim ve el sanatları sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, bürokratlar ve Engelliler Merkezi üyeleri, serginin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Açılışta bir konuşma yapan Şeker, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da yaşamını sürdüren engelliler için çok özel hizmetler sunduğunu söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, engelliler merkezlerimize kayıtlı 30 bini aşkın üyemize hizmet veriyoruz” dedi.

Şeker, Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlara asansörlü araç, evde temizlik, belediye otobüslerinden ücretsiz ya da indirimli yararlanma, tekerlekli ve akülü sandalye, beyaz baston, koltuk değneği, işitme cihazı, konuşan saat, bot, kaban, giysi, gıda ve kömür gibi çeşitli yardım ve destek sağladığını anlattı.

Engelliler Merkezi üyelerinden oluşan dans topluluklarının sunduğu gösterilere, serginin açılışına katılan Başkentli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  

8 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak olan sergide, Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi üyesi engellilerin yaptığı yağlı boya tablolar, ahşap boyama tepsiler ve çeşitli takılar yer alıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER-ABDULLAH ORTAÇ


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00