Endüstriyel Vana Seçim Kriterleri

Endüstriyel performans gereksinimleri hakkında temel bilgi, vana seçim prosedürünüzü kolaylaştıracak önemli bir faktördür.

Tanıtım Yazısı 18.07.2022 16:26:00 0
Endüstriyel Vana Seçim Kriterleri

Endüstriyel Vana Seçim Kriterleri

 

Endüstriyel performans gereksinimleri hakkında temel bilgi, vana seçim prosedürünüzü kolaylaştıracak önemli bir faktördür. Ne aradığınızı tam olarak bildiğinizden emin olmak için valf seçim prosedürüne başlamadan önce sizin için hazırladığımız kriterleri aklınızda tutabilirsiniz.

 

Vananın Boyutuna ve Tipine Dikkat Etmelisiniz

 

Unutulmamalıdır ki, endüstriyel bir kurulumdaki bir vana birden fazla işlevi yerine getirir. Buna akışın kapatılması, yönlendirilmesi, karıştırılması, basınç tahliyesi, geri akış önleme ve akışın ayarlanması da dahil olabilir. Örneğin, su temini boru hatlarında, suyun debisini sokmak ve kontrol etmek için bağlantıları devreden çıkarmak için stop vanası kullanılır.

 

İmalat Malzemelerine Dikkat Etmelisiniz

 

Vana seçim prosedürüne geçmeden önce endüstriyel üniteniz için kimyasal uyumluluk gerekliliklerini kontrol etmelisiniz. Vana yapımında kullanılan malzemeler, içinden geçen gazlar ve diğer malzemelerle uyumlu olmalıdır. Örneğin, bakır alaşımlarından yapılmış vanalar, petrol ve gaz üretimi yapan sanayiciler tarafından popüler bir seçim olabilir.

 

Performans Gücüne Bakmalısınız

 

Basınç ve sıcaklık gereksinimleri, üreticiler için vana seçim prosedürünü kolaylaştırmada önemli bir rol oynar. Yüksek sıcaklık ve basınç oluşturan endüstriler için genellikle metal alaşımları tavsiye edilir. Metal vanalar ayrıca basınçlı gazlar için en uygun olanlar arasında yerini aldığı için bu tür vanaları tercih edebilirsiniz.

 

Sızdırmazlık Özelliğini Göz Önünde Bulundurun

 

Bir vananın görevi yeteri kadar uzun işleme süresi boyunca, işletmenin belirttiği özellikleri istenilen zamanda hiçbir hasar vermeden güvenli bir şekilde sıvı veya gaz akışına engel olmaktır. Vana içinde oluşan sızdırmazlık; malzemelerin karışmış olması ve taşınan akışın gaz olması gibi sorunlarda patlama problemi ortaya çıkabilir. İç sızdırmanın dışında vanalarda oluşabilecek sızıntıların patlama veya zehirlenme gibi oluşabilecek tehlikeli durumların önüne geçebilmek için sızdırmazlık kontrolünü düzenli olarak yapmanız gerekir.

 

İhtiyacınıza uygun endüstriyel vana satın almak için https://www.smstork.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-TANITIM YAZISI


Anahtar Kelimeler: Endüstriyel Seçim Kriterleri
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00