``En iyiyi değil, en uygun adayı seçiyoruz``

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, yerel seçimlerde "en iyi adayı değil en uygun adayı" belirleyeceklerini söyledi.

Siyaset 1.08.2013 11:30:15 0
``En iyiyi değil, en uygun adayı seçiyoruz``


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, yerel seçimlerde "en iyi adayı değil en uygun adayı" belirleyeceklerini söyledi.

AK Parti Antalya İl Danışma Meclis Toplantısı parti binasında yapıldı. Türel, toplantıda yaptığı konuşmada, yerel seçim sürecinin yaklaştığını ve siyasetin daha da ısınacağını belirtti. AK Parti`nin 2001 yılında yola çıkarken büyük hedeflere işaret ettiğini ve bugün de bu hedefleri gerçekleştirdiğini ifade eden Türel, AK Parti`nin ülkenin her bir noktasında çok önemli hizmetlere, eserlere imza attığını bildirdi.

Yerel yönetimlere yönelik bağımsız yapılan anketlerde AK Partili belediyelerin ilk sıralarda, diğer muhalefet partisindeki belediyelerin ise son sıralarda yer aldığını anlatan Türel, muhalefet partilerinin yer aldığı belediyelerde halkın belediye çalışmalarından dertlendiğini, yakındığını kaydetti. 2014 yılının mart ayında yapılacak seçimde tüm belediyelerin AK Partili kadrolarda olması için çalışacaklarını bildiren Türel, AK Parti`nin siyaseti kişiler için değil, millet için yaptığını dile getirdi.

AK Parti`nin Türkiye`nin en güçlü partisi olduğunu ve AK Parti`yi sandıkta deviremeyeceklerini anlayanların antidemokratik yöntemlere başvurduklarını aktaran Türel, "Bunun örneklerini gezi olaylarında gördük. Gezi olayları, 3-5 ağacı korumaktan  ibaret masum bir çevre olayı değil, AK Parti`ye karşı yapılmış postmodern darbe girişimidir, antidemokratik bir yöntemdir. Ama başaramadılar. Milletimizin sağduyusu buna benzer antidemokratik yollara başvuranlara gereken cevabı vermiştir" diye konuştu.

Seçim döneminde iftira kampanyalarının inanılmaz boyutlara aştığını savunan Türel, bu iftiralara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi. Partililerden sandıktan önce evlerde, kahvehanelerde halka AK Parti`nin yaptığı hizmetlerin doğru şekilde anlatılmasını isteyen Türel, "(İşimiz hizmet, gücümüz millet) diyoruz. Bize iftira ile yaklaşmaya çalışan muhalefet amacına ulaşamayacaktır, birliğimizi, beraberliğimizi korumak mecburiyetindeyiz" dedi.

Seçim sürecinde aday adaylığı rekabeti yaşanacağına işaret eden Türel, bu sürecin partinin oy potansiyelinin daha da artırılmasını teşvik edici bir unsur olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Seçim sürecinde adayların uygunluğuna göre belirleneceğini belirten Türel, şunları söyledi:

"Aday tespitlerinde biz en iyiyi seçmiyoruz, biz en uygunu seçiyoruz. Hiçbir arkadaşımız kendisini kötü olarak değerlendirmesinler. Antalya için uygun olan bir aday Van için uygun olmayabilir. En iyi adayı tespit etmek yerine uygununu seçersek hata yapma oranımızı en aza indirmiş oluruz. Böylelikle sandıkta da daha iyi netice almış oluruz. Aday tespitinden sonra bütün seçim bölgelerinde o adayın etrafında kenetlenmek boynumuzun borcu."

Muhalefet tarafından AK Partili aday adayları arasında bir gerginlik, bir küskünlük yaratılmaya çalışıldığını ileri süren Türel, bunlara fırsat verilmemesini istedi. Türel, "Seçim sürecinde muhalefet başta olmak üzere aramıza nifak tohumu sokmak isteyenlere müsaade etmememiz gerekiyor. Bunun altını çiziyorum. Biz onlara gülüp geçiyoruz, biz işimizi yapıyoruz. Yerel yöneticiliğin AK Parti olarak biz ustasıyız. Uyumak yok, yola devam" ifadesini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA



27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04