EMİTT FUARINDA 'BALIKESİR KAHVALTILIK ÜRÜNLERİ'İLE GÜNDEME OTURDU

Balıkesir peynirleri ile adından ‘’50 Peynirli Şehir Balıkesir’’ olarak bahsettiriyor. Süt ve süt ürünleri ile kendi mutfağını oluşturmaktadır. Balıkesir kahvaltısı için özel bir lansman hazırlanıyor.

Turizm 17.02.2022 09:50:00 0
EMİTT FUARINDA

Balıkesir, gastronomik turizm destinasyonu olarak , kültürel değerlerini yerli yabancı turistlere anlatıyor.Kişi başı harcama tutarında en fazla geliri oluşturan Gastronomi Turizmi çeşidinden ülkemizde ,nitelikli ürünleri ve hizmeti ile payını arttırmak isteyen Balıkesir atağa alkmış durumda.

 

Sayın Abdullah Ortaç;

Emitt Fuarında ‘’Balıkesir Kahvaltısı ‘’gündeme oturdu

Balıkesir peynirleri ile adından ‘’50 Peynirli Şehir Balıkesir’’ olarak bahsettiriyor. Süt ve süt ürünleri ile kendi mutfağını oluşturmaktadır. Balıkesir kahvaltısı için özel bir lansman hazırlanıyor. Gastronomi olarak zengin lezzetlerin bir araya geleceği lansman ülkemizde ve Dünya’da Balıkesir’den çok söz ettirecek.Türkiye’nin değerli ballarının ve zeytinlerinin de üretildiği bu verimli topraklarda özellikle zeytinyağı ve ekmek çeşitleri ile gastronomi turistlerinin ilgi odağı olmakta.

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe, Ünlü Şef, Seyyah ve Yazar Ömür Akkor, Şef Murat Bozok ve Şef Jale Balcı; TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştiren EMITT fuarında standını ziyaret ettiler.

Balıkesir Ticaret Odası’nın marka şehir projesi kapsamında gerçekleştirilen önemli projelerinden biri olan Balıkesir Gastronomi Atlası için, imzalar EMITT Fuarında atıldı. İmza törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, yerel şefler ve stant ziyaretçileri katıldı.

Türkiye’nin lezzet haritasında Balıkesir gastronomisi ile önemli bir yere sahip, çeşitliliği ile göz dolduruyor. Balıkesir de sayısız coğrafi işaretli ürünler, yöresel yemekler ve mekanlar bulunuyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BALIKESİR


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,62% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2480,97% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4148,15% 1,52