EMEKLİ ANKARA HÂKİMİ BEYAZIT BORAN;??YARGIYA OLAN GÜVEN ÇOK AZALDI??

Ankara Barosunun 65. Olağan Genel Kurulu, Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen kongresinde konuşma yapan Ankara Emekli Hâkimi Mardinli Hemşehrimiz Mehmet Beyazıt Boran Yargıya olan Güven?in çok azaldığını söyledi.

31.10.2018 20:56:34 0
EMEKLİ ANKARA HÂKİMİ BEYAZIT BORAN;??YARGIYA OLAN GÜVEN ÇOK AZALDI??

Ankara Barosunun 65. Olağan Genel Kurulu, Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongresinde konuşma yapan Ankara Emekli Hâkimi Mardinli Hemşehrimiz Mehmet Beyazıt Boran Yargıya olan Güven’in çok azaldığını söyledi.

 

Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve Emekli Hâkim Mehmet Beyazıt Boran, Ankara Barosunun 65.Olağan Genel kurulunda kürsüye gelerek yaptığı konuşmasında çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Mehmet Beyazıt Boran yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

 

‘’Sayın Divan Başkanı ve saygıdeğer Divan Kurulu üyeleri, Ankara barosunun değerli genel kurul üyeleri, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Ben öncelikle hiçbir tarafın sempatizanı veya aleyhtarı olmadığımı ifade etmek istiyorum. Sayın Divan başkanımızın hukukumuzun geldiği nokta açısından çok değerli ve saygı duyulacak bir konuşma yaptığını gördüm. Ben O konuşmanın altına imzamı rahatlıkla  atacak şekilde ,O konuşmanın içeriğini benimsiyorum.

 

Gerçekten soyadı Doğru(Necati Doğru) olan bir gazetecimizin deyimi ile ‘’Adalet Türkiye’nin yüzkarası haline geldi’ ’Üzülerek söylüyorum bunu çeşitli uygulamalar ile maalesef ,gerçi Divan başkanımızın  yüzde otuz iyimser bir  tahminle güvenin olduğunu söyledi ama…ben kesinlikle Adalet’e Güven’in yüzde otuzun çok çok altında olduğunu söyleyebilirim. Tabi bunun çeşitli nedenleri var.

 

Değerli arkadaşlarım Anayasamızda Adalet Bakanlığı Müsteşarının Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun doğal üyesi olduğuna dair bir hüküm var iken, Anayasa Hükmünün görmezden gelinerek, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Adalet Bakan Yardımcısının Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyesi  yapılarak, Anayasanın çiğnendiğini görüyoruz. Sorunlarımız sadece bunlar değil, bir takım sorunlarımız daha var. Ancak ben  konuda 5 dakikalık konuşma süremi doğru kullanmak istiyorum. Öncelikle bu toplantının niçin Ankara Hukuk Fakültesinde yapılmadığı konusunda sayın Baro yönetimine eleştiri yöneltmek istiyorum. Orada bizim öğrencilik yıllarımız geçti.Orada öğrenci olmayan bir çok üyemizin de orada nostaljik anlar yaşayabileceğini düşünüyorum.

 

Öte yandan Ankara Barosunun bir çok kez kendilerinden yardım istememe rağmen hukukumuzun gelişmesi ,Avukatlarımzın daha nitelikli,nicelikli hizmet almaları konusunda yardım istememe rağmen,bu yardımın böyle kerhen yapıldığını görüyorum. Bunlardan birisi bizlere dağıtılan CD’nin 97.sayfasında Ankara adliyesinde bir takım Mahkemelerde Müstemir yetkili hakimlerin çeşitli nedenlerle mazeretli oldukları ve bu mazeretinin uzun sürdüğünü  ileri sürüp bu konuda mevcutsa ,mümkünse müstemir yetkili hakimlerin yetkilerinin kaldırılarak vatandaşlarımızın,avukatlarımızın daha fazla mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından yardım istedim.Her ne kadar benim dilekçemi Hakimler Savcılar Kuruluna esas tutarak gönderdilerse ise de ,Orda benim taraf olan davanın dışında başka bir mahkemede de bu Müstemir yetki konusunun ,mazeretli olan hakimin mazeretinin devam ettiği konusunda not düşmeme rağmen 97.sayfadaki konuyu okudum dün CD’den sadece ,benim o bir tane Mahkemenin ,sanki 1 tane mahkemede sorun varmış gibi yazı yazılmış.

 

Öte yandan Dilekçe kanununa göre benim Ankara Baroma yazdığım dilekçenin sonucundan haberdar olamadım.Yani bu konuda evet Hakimler ve Savcılar Kuruluna yazmışsınız ama.Bunun sonucu ne oldu?Takip edilmemiş,denetlenmemiş.Bu yapılan doğru değildir.Sadece bu konuda sorunlarımız yok değeli arkadaşlarım.

 

Yargıtay’da ceza dairelerine verilen tahliye müzekkerelerinde tutuklu sanıkların tahliyesinden sonra Avukatların haberdar olduğu ortaya çıktı. Yani bunun yazılım programında değişiklik yapılarak Yargıtay’ın ceza dairelerinin verdiği tahliye kararlarının anında sisteme girilmesi halinde ,avukatların da bunu görüntülemesinin olanağının olacağını  biliyoruz.’’Dedi.

 

Mehmet Beyazıt Boran,  Divan Başkanının süre hatırlatması üzerine de Sorunlarının çok olduğunu bunu dile getirmek istese de süre azlığı nedeniyle bunu yapmayacağını ve Ankara Barosunun  ismine alerjisi olduğunu düşündüğüne belirtti.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19