ELMADAĞ MERKEZ VE HASANOĞLAN’A ASKİ’DEN DEV YATIRIM

ASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu ihtiyacını kuyulardan karşılayan Elmadağ’ın Hasanoğlan Mahallesi başta olmak üzere merkez mahallelerinin kronik su sorununu çözmek amacıyla harekete geçti.

9.05.2022 12:40:00 0
ELMADAĞ MERKEZ VE HASANOĞLAN’A ASKİ’DEN  DEV YATIRIM

ASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu ihtiyacını kuyulardan karşılayan Elmadağ’ın Hasanoğlan Mahallesi başta olmak üzere merkez mahallelerinin kronik su sorununu çözmek amacıyla harekete geçerek, ilçeye 22 kilometre mesafeden içme suyu götürmek için hat ihalesine çıktı.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla çalışmanın başladığını, “Uzun zamandır bir damla suya hasret kalan Hasanoğlan ve geçtiğimiz yıl su sıkıntısı çeken Elmadağ’ın su sorununu tamamen bitiriyoruz. Sonbahara kadar yapımını bitireceğimiz 22 km’lik içme suyu hattına başladık. 50 bin vatandaşımızı sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşturuyoruz” sözleriyle duyurdu.

 

 

Elmadağ Belediye başkanı Adem Barış Aşkın: “Hasanoğlan'da Lalahan'da ve Elmadağ'da artık su sorunu yaşanmayacak. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, şimdiye kadar Elmadağ'ımıza yapılan yatırımların en büyüklerinden birini Ankara Büyükşehir Belediyemiz başlattı. Ankara merkez su hattından tam 22 km hat döşenerek Elmadağ'ımıza su getirilecek. Yıllardır çektiğimiz susuzluk sorununa artık çare bulacağız. Tüm Elmadağlılar adına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'a teşekkür ederim.” dedi.

 

Proje kapsamında döşenecek içme suyu hattı, Hasanoğlan Mahallesi ile birlikte Elmadağ’ın merkez mahallelerinde de kullanılacak. Yıllardır çözüm bekleyen 50 bin vatandaş sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ELMADAĞ


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00