ELMADAĞ BELEDİYESİ HASANOĞLAN KÖY ENİSTÜTÜSÜNÜ RESTORE EDİYOR

Ankara'nın Elmadağ ilçe Belediyesi ,Hasanoğlan ve Elmadağ denildiğine ilk akla gelen,  Hasanoğlan Köy Enstitüsü Kampüsünde yapılacak olan restorasyon ve çevre düzenlemesi için fizibilite çalışmalarına başladı.

24.12.2020 11:11:00 0
ELMADAĞ BELEDİYESİ HASANOĞLAN KÖY ENİSTÜTÜSÜNÜ RESTORE EDİYOR

Ankara'nın Elmadağ ilçe Belediyesi ,Hasanoğlan ve Elmadağ denildiğine ilk akla gelen, Hasanoğlan Köy Enstitüsü Kampüsünde yapılacak olan restorasyon ve çevre düzenlemesi için fizibilite çalışmalarına başladı.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın: “Yerleşke üzerinde bulunan yapılarının ve tarihi kalıntılarının korunması amacıyla bir araya geldiğimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Sayın Bekir Ödemiş ile birlikte, Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde yer alan hamam, ahşap ve demir atölyeleri, Amfi tiyatro, müze ve kütüphane binasının restorasyon, çevre düzenlemesi ile peyzaj planları hakkında yapılacak olan çalışmaları değerlendirdik.” dedi.

 

Başkan Aşkın: “Enstitüler, köyleri yalnızca “ekmekle” değil, kitapla, müzikle, sanatla, demokrasiyle buluşturan, hayata hazırlayan değerlerimizdi. Bizlerde bu değerlerin bilinciyle hareket ederek, binalarımızı yıkılmaktan kurtarıp, tarihimize ve geçmişimize sahip çıkacağız.” dedi.

 

Başkan Aşkın; ”Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” İfadesinde bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ELMADAĞ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00