ELMADAĞ`DA KENT TİYATROSU , ?ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ? İÇİN HAZIRLANIYOR

Elmadağ Belediyesi tarafından 2010 yılında kurulan Kent Tiyatrosu, bu güne kadar birçok gencimize tiyatro konusunda ücretsiz olarak eğitim vererek,yeteneklerini geliştirmelerine, sosyalleşmelerine imkan sağladı.

Belediye Haberleri 3.03.2016 09:51:24 0
ELMADAĞ`DA KENT TİYATROSU , ?ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ?  İÇİN HAZIRLANIYOR

Elmadağ Belediyesi tarafından 2010 yılında kurulan Kent Tiyatrosu, bu güne kadar birçok gencimize tiyatro konusunda ücretsiz olarak eğitim vererek,yeteneklerini geliştirmelerine, sosyalleşmelerine imkan sağladı.

Kurulmasıyla birlikte, birçok oyun,  amatör ruhla fakat profesyonel bir şekilde sahnelemek için kursiyerler tarafından aralıksız çalışmalar yapıldı. Belediyenin yapmış olduğu etkinliklerde programın içeriğine uygun ,Ormanda şenlik var,İbiş ve Pişekar, Kız isteme, Sen Yokken, Hacivat Karagöz gibi oyunlar sahnelenirken, Her yıl Çanakkale Şehitlerini anma programı kapsamında günün anlam ve önemine uygun oyunlar sahnelediler.

2010 yılında “Harman Yeri”,2011 “Çanakkale Diye Diye”,2012 “Çanakkale Geçilmez”,2013 “Bastığın Yerleri Toprak Diye Geçme Tanı”,2014 “Kim Bu Cennet vatanın Uğruna Olmaz ki Feda”,2015 ‘’Teknik Tiyatro’’ yöntemi kullanılarak oyunun bir bölümünü videolar, gölge oyunları ve ‘Dev Perde’ kullanıldı ve “Ben Ezelden Beridir Hür Yaşadım Hür Yaşarım” adlı tiyatro oyunu kursiyerler ile birlikte başarı ile sergilendi.Bu yıl ise; 18 Mart “Çanakkale Şehitleri Anma” günü için ‘’ÇANAKKALE Asımın Nesli’’ adlı tiyatro oyununa hazırlandılar.

Bu oyunun ardından Kent Tiyatrosu tarafından yıl boyunca farklı çalışmalar yapılarak, gençlere ve çocuklara yönelik tiyatro gösterileri de sahneleyecekleri belirtildi.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Tiyatro çalışmalarına katılan gençlerimiz, çalışmalar sırasında kendilerini ve diğer katılımcıları tanıma, iletişim becerilerini geliştirme, kendini anlama ve ifade etme berecisini geliştirme gibi bazı olumlu kazanımları yaşamaktadırlar. Kursa katılan ve eğitim alan gençlerimizin, çeşitli sosyal rolleri ve sosyal problemleri inceleme fırsatı yakalayıp, farklı sosyal problemlerin canlandırılması, toplumu ve toplumdaki ilişkileri daha iyi anlamalarını sağlamaktadır”.dedi ve eğitime çok yönü destek olunması gerektiğini belirtti,kursiyerleri ve eğitmenlerini tebrik etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ELMADAĞ

 

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00