ELMADAĞ`DA ÇANAKKALE OYUNU VATANDAŞLARI AĞLATTI

Elmadağ Belediyesi Kent Tiyatrosu ekibi 18 Mart Haftası nedeniyle sergilediği performansla ilçenin gururu oldular.

19.03.2015 21:21:06 0
ELMADAĞ`DA ÇANAKKALE OYUNU  VATANDAŞLARI AĞLATTI

Elmadağ Belediyesi Kent Tiyatrosu ekibi 18 Mart Haftası nedeniyle sergilediği performansla ilçenin gururu oldular. İçlerindeki amatör ruhla profesyonellere taş çıkartır şekilde büyük bir gurur ve emekle oyunlarını sergilediler. 
Belediye Kent tiyatrosu öğrencilerinden oluşan 22 kişilik tiyatro ekibi 4 ayda Çanakkale Zaferinin 100.Yıl Dönümü Anısına hazırlandıkları ‘Türkü Ezerim Sanan Tarihe Baksın Türk Ezilmez! Bunu Tarihler Bir Daha Yazsın Çanakkale Geçilmez’ ” adlı ”  oyunla Çanakkale Savaşları’ndaki zorlukları ve mücadeleyi anlattılar. 

“Performanslar Ağlattı.”

Gençlerin profesyonellere taş çıkartacak güzellik ve ustalıktaki performansları oyunu izlemeye gelenleri duygulandırdı. Birçok seyircinin Çanakkale’yi,  zorlukları anlaması ve ağlaması çok olumsuz şartlarda kazanılan zaferin hafızalardaki yerinin unutulmaz olduğunun işareti niteliğindeydi.
Oyunu son sahnesine kadar gözlerini kırpmadan izleyen protokol heyeti oyunun sonunda, yetenekleri ile göz dolduran gençleri tek tek tebrik ederken Kent Tiyatrosu Eğitmenini de  bu kadar kısa sürede kursiyerleri eğitip bu oyunu sahnelemelerine vesile olduğu için kutladı.

 “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz”

Başkan Gazi Şahin,”Gençlerimize çok teşekkür ediyoruz. Çok başarılı bir şekilde bizi geçmişe götürdüler. Büyüklerine o mücadeleyi çok iyi bir şekilde aktardılar. Destek olunduğunda neler yapabileceklerini haykırdılar. Bu vesile ile Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bizleri burada yalnız bırakmayarak bu salonu dolduran siz değerli hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Tiyatro ekibimiz farklı oyunlarla yine sanatseverlerin huzuruna çıkmaya devam edecekler”.dedi.

Tiyatronun Sahnelenmesinin ardından tüm şehitlerimiz için İlçe Müftüsü Tarafından Dua okundu ve tüm salon bu duaya eşlik etti.

İSTİKAL MARŞINI EZBERE VE GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BU GECEDE ÖDÜLLENDİRİLDİ

İlkokul,ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan yarışmada üçüncü olan öğrenciler gram altın,ikinci olan öğrenciler çeyrek ,birinci olan öğrenciler yarım altın ile Belediye Başkanı Gazi Şahin tarafından ödüllendirildiler.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04