Elma Çayıyla Zayıflamaya Var Mısın :)

Elma çayını markette hazır poşet çay olarak alabileceğiniz gibi evde doğal malzemeler kullanarak ta elma çayınızı temin edebilirsiniz. Evde elma çayı yapımı hem doğal malzemeler kullanıldığı için sağlıklı hem de masrafsız bir yöntem olduğu için özellikle

Sağlık 17.09.2015 23:29:19 0
Elma Çayıyla Zayıflamaya Var Mısın :)

Elmanın zayıflatıcı etkisi bilinen bir olgudur. Elma diğer yandan o kadar sağlıklı bir meyvedir ki sağlıklı yaşam için bir çok hastalığın daha en baştan önlenmesinde önemli rol oynar.  Elmanın faydaları arasında kolesterolü düşürmesi, yüksek tansiyonu düşürmesi, uykusuzluğa doğal çözüm olması, kan şekerini düşürmek için kullanılması, gut ve romatizma gibi hastalıkların bitkisel tedavisinde kullanılması, sindirim sistemindeki probiyotikler denilen hücrelerin aşırı azalması ve çoğalmasını önleyerek ishal, kabızlık gibi şikayetleri doğal yoldan tedavi etmesi, doğal antibiyotik olarak bağışıklık sistemini güçlendirmesi, içerdiği pektin enzimi sayesinde kötü kolesterolü (LDL) düşüren yiyecekler arasında olması ve daha akla gelmeyecek sınırsız faydalarının olması sayılabilir. Tabi bizler zayıflamak için elma çayı kullanabileceğimiz gibi elma tüketerek sağlıklı ve uzun bir yaşamın kapısını da aralayabiliriz.

Elma nasıl tüketilmeli?

Elmayı yerken kabuğunu kesinlikle soyarak bir kenara atmayın. Ancak kabuğunu yiyecekseniz üzerinde bitkisel ilaç (böcek ilaçları, pestisitler vb) kalıntıları olabileceğini de akılda tutarak elmayı sirkeli su ile veya limonlu su ile yıkayın.

Elmanın kabuğunu soymadan yenmesini öneren Mocan, “Kabuğunda böcek ilaçları olma ihtimali olduğundan sirkeli veya limonlu suda tutabilirsiniz” dedi. Mocan, içerisindeki çözülebilir lifi sayesinde kan şekerini düzenlediğini söyledi.

Elma Zayıflatırmı? (Elma Çayı ile Zayıflamak Mümkün mü)

Elma diyetleri internetin en meşhur diyetlerinden bir tanesi olarak dikkat çekmektedir. Bunun en önemli nedeni ise elmanın negatif kalorili bir yiyecek olarak tanımlanmasıdır. Bu şu anlama geliyor. Bir adet orta boy elmada 80 kalori bulunur. Elmanın içerisinde yoğun miktarda bulunan lifler sayesinde elma sindirilirken bu kalorinin neredeyse yarısı kadarı elmanın sindirimi için tüketilir. Bu da 40 kalorinin daha elma midenizdeyken yakılması anlamına geliyor. Bu yönüyle metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakan bir meyve olan elma, ekmeğe ve yağlı yiyeceklere, tatlıya olan iştahı azaltır ve kan şekerini düzenler. Elma çayı aynı zamanda tok tutucu etkisiyle kilo vermek için kullanılabilecek ideal özellikte bir bitkisel zayıflama çayı olarak dikkat çekmektedir.

 

ZAYIFLATAN ELMA ÇAYI TARİFİ

Elma çayını markette hazır poşet çay olarak alabileceğiniz gibi evde doğal malzemeler kullanarak ta elma çayınızı temin edebilirsiniz. Evde elma çayı yapımı hem doğal malzemeler kullanıldığı için sağlıklı hem de masrafsız bir yöntem olduğu için özellikle hanımlar tarafından daha fazla tercih edilebilmektedir. Peki elma çayı tarifi nasıl oluyor:

Gerekli malzemeler: 2 elma, 1 portakal ve 1 limon, 2 kalem tarçın, 3 parça karanfil, 2 litre su

Elma Çayının Yapılışı:

Yukarıdaki meyveleri ince dilimler haline getiriyor ve 2 litrelik tencerede 2 kalem tarçın ve 2-3 adet karanfille birlikte 10-15 dk kaynatıyoruz. Ara öğünlerde günde 6-7 kez içilmesi şeker dengesini düzenleyerek bitkisel zayıflamada önemli destek sağlar.


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00