ELEKTRİKTE KAYIP KAÇAK YASASI TBMM`DE

Komisyon onayından sonra meclise sunulan ?Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı? nı değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Projeler Başkanı Jale Yanılmaz; ?Bu yasa tasarısı meclisten geçerse tüketici d

30.05.2016 12:35:37 0
ELEKTRİKTE KAYIP KAÇAK YASASI TBMM`DE
Komisyon onayından sonra meclise sunulan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” nı değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Projeler Başkanı Jale Yanılmaz; “Bu yasa tasarısı meclisten geçerse tüketici dernekleri olarak sınıfta kalırız.” dedi.
Tüketici Birliği Federasyonu Projeler Başkanı Jale Yanılmaz konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştır:
Çevre mevzuatını yerle bir eden; denetimsizliği ile talan, ziyan yolunu açan; kayıp kaçağın yasalaşması ile mafya zorbalığını dayatan; toplumu ve insanlığı ekonomik olmakla kalmayıp, sosyolojik, ahlaki tüm değerleri ile tahrip eden; insanın en tabi hakkı olan “hak arama hakkı”nı hadım eden maddelerle dolu olan bu yasa, mecliste hazırlanmış ve toplumun göbeğine bırakılmış bir canlı bomba olarak tarihe geçecektir.
Bu toplumun bir bireyi olduğunun ve vatandaşlık sorumluluğunun bilincine vakıf, dürüst, erdemli insanlarımıza, tam da bu değerleri hasebi ile atılmak istenen bu ceza gibi tokat, evrensel adalet vicdanında asla kabul bulmayacaktır, bulmamalıdır. Asıl cezalandırılması gereken, toplumumuza bunu layık gören zihniyettir.
Medyada, basında, cılız serzenişlerin ötesinde bir tepki gösteremeyen tüketici dernekleri olarak, zaman kaybetmeden birlik içinde bu yasanın mecliste kabul görmemesi için güçlü bir direnç içerisinde olmalıyız.
Son yıllarda, toplumu dinamize edecek, önderlik edecek motivasyonunu ve etkinliğini yitirmiş; toplumun algı frekansının üstünde sesler çıkaran;
Diğer yandan ise meclisteki muhalif partiler gibi “bürokratik hantallık hastalığı”na yakalanmışçasına kıvranan, örgütümsü halleri ile yasa yapıcılar üzerindeki itibarını da kaybetmeye başlayan tüketici dernekleri olarak, öz eleştiri içerisinde olmalıyız.
Buradan tüm tüketici derneklerine çağrımızdır; Bu yasa bizlerin imtihanıdır. Onaydan geçmesi halinde tüketici dernekleri olarak sınıfta kalmış olacağımız gerçeği inkara, bahaneye mahal vermeyecek kadar nettir. Sorumluluğun büyük kısmı bizlerin üzerinde olacaktır. Tüketici dernekleri olarak bu hantallık ve rehavetten bir an önce silkelenip yeniden toplumcu ve devrimci ruhumuza kavuşmalıyız.
Bu yasa meclisten geçmemelidir!''Dedi.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 
 

20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49