Elazığ`da Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Toplantısı Yapıldı

2017 yılı birinci Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Toplantısı Elazığ İli Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez başkanlığında Valilik binası toplantı salonunda yapıldı.

3.04.2017 09:11:24 0
Elazığ`da Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Toplantısı Yapıldı

2017 yılı birinci  Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Toplantısı Elazığ İli Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez başkanlığında Valilik binası toplantı  salonunda yapıldı.

 

 Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , Aile ve Sosyal  İl Müdür Yardımcısı Selahattin BOZKURT  ile  komisyon üyeleri Beyza BOZDUMAN, Refik TEMİZ, Arif Soydan KAHRAMAN,  Tuğrul  SAATÇI , Ferhat TURGUT  ve İlker AYAZ katıldı.

 

        Kamuya açık mekânların, gerçek ve tüzel kişilere ait yapıların, binaların, açık alanların engellilerin erişilebilirliğine uygunluğunu denetlemek üzere kurulan komisyon toplantısında konuşan Vali Yardımcısı  DÖNMEZ ; “Bu toplantılar bir farkındalığın oluşması bakımından önem taşıyor. İlimizde  Yapılması planlanan kamu binalarının proje onaylarında erişilebilirlik standartlarının zorunlu olması konusunda bir genel genin çıkarılıp ilgili birimlere gönderilmesini beyan ederek ilimizde engellilerimize gerekli kolaylıkları sunmak için çalışmalarımız devam edecektir ’’.dedi.

 

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcımız Selahattin BOZKURT ‘’ Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu olarak 10.10 2013 tarihinden bu güne kadar 844 hizmet binasının incelemesi yapmış bulunmaktayız. Engelli vatandaşlarımızın çevresel engellere takılmadan günlük  yaşamlarını sürmeleri  için komisyon olarak çalışmalarımız devam edecektir.

 

Toplantıda ,5378 sayılı Engelliler hakkında kanun,3194 sayılı imar kanunu, imar yönetmeliklerine ilişkin mevzuat konuları görüşüldü.

 

       Toplantının gündem maddesi ise; tespiti yapılan binaların durumu hakkında alınacak kararlar ve uygunluğu tespit edilen 2 hizmet binası hakkında Erişilebilirlik belgesi düzenlenip verilmesi kararlaştırıldı.

 

Toplantıda ; yeniden olmak üzere serbest çalışan mimarlara, Belediye , İl özel İdare Genel Sekreterliğine, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne bilgilendirme yazısının gönderilmesine karar verildi.

 

ilimizde faaliyet sürdüren otel, sinema ve alışveriş merkezleri ziyaret edilerek bilgilendirilme yapılması ve ayrıca 50 hizmet binasına ihtar  yazısının gönderilmesi kararlaştırılmış olup. 5 Nisan Çarşamba günü yapılacak olan İl Koordinasyon toplantısında, 10 dakikalık bir sunum ile Erişilebilirliğin anlatılmasına karar verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82