Elazığ 10. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali`ne Hazır!

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan?ı makamında ziyaret ederek, 12-16 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan, 10. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali hazırlıkları hakkında bilgile

9.05.2017 19:18:04 0
Elazığ 10. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali`ne Hazır!

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret ederek, 12-16 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan, 10. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali hazırlıkları hakkında bilgiler verdi.

 

Bu yıl 10.sı düzenlenecek olan festivalin ilin tanıtımı ve kültür hayatına renk kattığına dikkat çeken Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “İlgili Bakanlık ve çok sayıda kurum ve kuruluşun desteklediği Odamızın da bütçe imkanları doğrultusunda 10 yıldan beri destek olduğu festival şüphesiz ilimiz tanıtımı ve kültür hayatına katkı sağlamaktadır. Elazığ ekonomi ve sanayisinin gelişmesi ve ilin sosyo-ekonomik gelir seviyesinin yükseltilmesi top yekun bir kalkınmayla mümkündür. Bu da ancak ilin sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirmekle mümkündür. İlimizin bu alanda çok önemli bir potansiyeli ve altyapısı mevcuttur. Bu festivalde şüphesiz ki, ilimizin hak ettiği noktaya gelmesinde bir araç olarak katkı sağlamakta aynı zamanda sanat ve sinema severlere hizmet etmektedir. Bu düşüncelerle festivalin başarılı geçmesini temenni eder, tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

 

Elazığ Kültür ve Sanat Hayatını Renklendireceğiz… Festivalin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle gerçekleştirileceğini ifade eden Kara, etkinlikte, dünya ve Türk sinemasının yeni örneklerinden ödüllü yapıtların yanı sıra belgesel, kısa ve engelliler için sesli betimlemeli film ile çocuk filmleri gösteriminin yapılacağını, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla film sonrası söyleşiler gerçekleştirileceğini kaydetti. Festival boyunca film gösterimleri, sinema kursları, atölyeler, sergiler, panel ve söyleşiler düzenleyeceklerini dile getiren Kara, "Festival ile ilin kültür ve sanat hayatını sinemayla renklendireceğiz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ

HABER: Ferit ERTOGAN

 


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22