ELAZIĞ`DA ANNE VE ANNE ADAYLARINA SERTİFİKA

Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Türkiye?nin 5. Anne Üniversitesi olan Elazığ Belediyesi Anne Üniversitesi?nde 5. Dönem mezuniyet coşkusu yaşandı.

9.04.2017 10:44:37 0
ELAZIĞ`DA ANNE VE ANNE ADAYLARINA SERTİFİKA

Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Türkiye’nin 5. Anne Üniversitesi olan Elazığ Belediyesi Anne Üniversitesi’nde 5. Dönem mezuniyet coşkusu yaşandı

 

Düzenlenen sertifika törenine, Elazığ Belediye Başkanı  Mücahit Yanılmaz, başkan yardımcıları, birim müdürleri ile Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı ve Anne Üniversitesi Koordinatörü Doç.Dr. Mehmet Turan ve Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Semra Türkoğlu, kursiyerler ve davetliler katıldı.

 

Annelerin donanımını artırarak, bilgilerini güncellemek ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Anne Üniversitesi'nde eğitim alan 35 anne ve anne adayı, 8 hafta süren eğitimlerini tamamlamalarının ardından sertifikalarını aldılar.

 

Ayrıca Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde gençlerin geleceğine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 120 saatlik temel İngilizce (A1 kuru) kursuna katılan 28 kursiyer, bilgisayarda yazı yazmaktan başlayarak programlama, sunum ve internet işlemlerine kadar temel bilgisayar kullanım becerisi kazandıran 160 saatlik Temel Bilgisayar Kursuna katılan 49 kursiyer, özgün düşüncesini harekete geçirerek, ticaretin içinde yer almak isteyen girişimci adaylarına yönelik KOSGEB destekli girişimcilik kursuna katılan 58 kursiyer ve geleneksel Hüsn-i Hat sanatını yaşatmak amacıyla düzenlenen ve 4 ay süren kurslara katılan 15 kursiyere sertifikaları verildi.

 

Anne Üniversitesi ve EBEGEM bünyesinde verilen kursları tamamlayan 185 kursiyere sertifikalarını Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz verdi. Büyük bir heyecan ve coşkunun yaşandığı törende ilk olarak söz alan Anne Üniversitesi öğrencilerinden Mevlide Turker, “Bir erkeği yetiştirirseniz bir kişiyi, bir kadını yetiştirirseniz bir toplumu yetiştirirsiniz. Bize destek sağlayan Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz başta olmak üzere Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı ve Anne Üniversitesi Koordinatörü Doç.Dr. Mehmet Turan da Anne Üniversitesi’nde sunulan eğitim desteği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı açıklamada Türkiye’nin 5. Anne Üniversitesi’nde 5. Dönem mezunlarının verildiğini ifade ederek, “Annelerimizi tebrik ediyorum. Aile içindeki huzurun, bereketin artırılmasına katkı sağlayan bu eğitimleri almak çok anlamlıdır. Anne Üniversitesi’ni Fırat Üniversitemiz ile birlikte yürütüyoruz. Sayın Rektörümüze de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

EBEGEM çatısı altında verilen eğitimlerin önemine de vurgu yapan Başkan Yanılmaz, “EBEGEM esasında sadece bir eğitim kurumu değil, ekonomi geliştirme merkezidir. Elazığ’a katma değeri olacak, Elazığ’ın yıllık cirosunu arttıracak ve aynı zamanda istihdam sağlayacak olan kardeşlerimize yol gösterecek eğitimlerin verildiği önemli bir kuruluştur. Eğitimlere katkı sağlayan ve eğitimlere katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yanılmaz konuşmasının ardından tüm katılımcılara sertifikalarını verdi. Tören, Anne Üniversitesi öğrencilerinin kep atmasıyla sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ

HABER: FERİT ERTOGAN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00