EKMEK-DÖNER SATIŞINDAN ÜNLÜ VOGUE DERGİSİNİN GENEL YAYIN MÜDÜRLÜĞÜNE

13 Yaşında Hollanda’ya gelen bir babanın kızı olan Yeliz Çiçek ünlü moda dergisi Vogue’nun Hollanda baskıları yönetmeni oldu.

Türk Dünyasından Haberler 18.11.2021 12:28:00 0
EKMEK-DÖNER SATIŞINDAN ÜNLÜ VOGUE DERGİSİNİN GENEL YAYIN MÜDÜRLÜĞÜNE

13 Yaşında Hollanda’ya gelen bir babanın kızı olan Yeliz Çiçek ünlü moda dergisi Vogue’nun Hollanda baskıları yönetmeni oldu.

Amerika’nın, Türkiye dahil, pek çok ülkede yayınlanan dergisine yönetmen olan Çiçek, ‘İddialı olmayı babamdan öğrendim’ diyor.

Afbeelding met persoon, muur Automatisch gegenereerde beschrijving

İlhan KARAÇAY’ın haberi:

Amerika’nın en sevilen moda dergisi Vogue’nun Hollanda baskılarına Genel Yayın Yönetmeni olarak getirilen Türk kızı Yeliz Çiçek, Hollanda medyasının en çok söz ettiği kişi oldu.
Seçici ve özgün bir bakış açısı, görsel şölen ile kadınları merkezine alan bir üslup ile yayın yapan Vogue’nun Hollanda baskılarını yönetecek olan Yeliz Çiçek, şu anda LİNDA Dergisi’ni yönetiyor. Çiçek, daha önce de Glamour dergisinde yönetmen yardımcılığı yapmıştı.

Afbeelding met tekst, haarstukje, bril Automatisch gegenereerde beschrijving

Hollanda medyasına göre, Yeliz Çiçek’in dünyaca ünlü bir dergiye yönetmen oluşunun ilginç tarafı, ikinci nesil bir Türk göçmenin, üçüncü nesil kızı olmasıdır.
13 yaşında iken babasının yanına göç eden bir Türk’ün kızı olan Yeliz Çiçek, ileride bir moda dergisine Genel Yayın Yönetmeni olacağını aklından geçirmezken, iletişim bilimi tahsili yaparken, aynı zamanda babasının dönerci dükkânında, ekmek-döner satıyordu.

İddialı olmayı babasından öğrendiğini söyleyen Çiçek, ‘Kökenim ve geçmişimden ötürü, katılım motivasyonum da esaslıdır. Vogue ile rengine, yaşına ve kökenine bakılmaksızın tüm kadınları mutlu etmeye çalışacağım.’ diyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61