EGE VE MARMARA`DA DEPREM!

Gökçeada`nın batısında 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Deprem istanbul ve ilçelerinde de Hissedildi.

24.05.2014 14:33:49 0
EGE VE MARMARA`DA DEPREM!

İstanbul`da da ciddi şekilde hissedilen Ege Denizinde deprem oldu.Gökçeada yakınlarında meydana gelen deprem Ege ve Marmara bölgesinde bütün illerden hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) 12.25`te meydana gelen depremin büyüklüğü 6,5 olarak ölçüldüğünü açıkladı. Depremin ardından pek çok ilde vatandaşlar panikler dışarı çıktı. Tekirdağ`da bir caminin minaresi yıkılırken, bazı binalarda çatlaklar oluştu

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre ise Ege Denizi açıklarında saat 12.25`te meydana gelen depremin büyüklüğü 6,5 olarak ölçüldü.

Deprem, İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Ege bölgesi ile İç Anadolu bölgesinde bazı illerde hissedildi.

Depreme en yakın yerleşim yerlerinin Çanakkale`nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

Depremin ardından büyük korku yaşanırken, insanlar evlerinden sokaklara çıktı. İnsanların yakınlarına ulaşmak için telefonla aramaları üzerine ise bazı operatörler oluşan yoğunluk sebebiyle servis dışı kaldı.

VALİ MUTLU: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ege Denizi`nde meydana gelen depremin İstanbul`da da hissedildiğini belirterek, şu ana kadar herhangi bir olumsuz bilginin intikal etmediğini bildirdi.

Mutlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Merkezi İstanbul dışında olduğu anlaşılan bir deprem hissettik. Detaylı bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun. İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir, bilgi toplamaya devam ediyoruz."

ÇANAKKALE VE İZMİR VALİLERİNDEN AÇIKLAMA

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, can ve mal kaybının yaşanmadığını belirtirken, İzmir Valisi Mustafa Toprak da yaptığı açıklamada, "İlçelerle yaptığımız ilk görüşmelerde herhangi bir olumsuzluğun olmadığı bilgisini aldık" dedi.

YUNANİSTAN`DAN DA HİSSEDİLDİ

Deprem, Yunanistan`ın başkenti Atina ve Batı Trakya`da da hissedildi. Deprem nedeniyle özellikle Batı Trakya`daki Dedeağaç ve Gümülcine kentlerinde halkın caddelere çıktığı, kısa süreli elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

SAROS KÖRFEZİ`NDE ARTÇI DEPREM

AFAD, Saros Körfezi`nde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD`dan yapılan açıklamada, Saros Körfezi`nde saat 12.31`de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5,3 ölçüldüğü kaydedildi.
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00