EDİZ HUN'DAN EŞİNE TEŞEKKÜR

Türk Sineması'nın usta ismi Ediz Hun, 2.Gemlik Film Festivali'nde ''Eşref Kolçak Onur Ödülü''nü almak için geldiği Gemlik'te, söyleşi gerçekleştirdi.

BURSA 27.07.2023 08:44:00 0
EDİZ HUN

Türk Sineması'nın usta ismi Ediz Hun, 2.Gemlik Film Festivali'nde ''Eşref Kolçak Onur Ödülü''nü almak için geldiği Gemlik'te, söyleşi gerçekleştirdi.

Başak Koç moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Ediz Hun Türk Sineması'na kariyerinin ilk yıllarından itibaren yaşadıklarını anlattı. Akademisyenlik de yapan ve kariyerinin zirvesinde Norveç'e giderek bir üniversite daha okuyan Ediz Hun, bu konuda en büyük destekçisinin eşi Berna Hun olduğunu belirtti. Ediz Hun, eşi Berna Hun'u sahneye ''Seni de bir tanısınlar'' diyerek davet etti ve eşini öpücüklere boğdu.

Sanatçı, sahnede eşine ''35 yaşında 130 film çekmişken Norveç'e gittim. Eşime, ''Tekrar üniversiteye başlayacağım, benimle geliyor musun?'' dedim, ''Tabi ki'' dedi.'' diyerek teşekkür etti. 

Ediz Hun gençlere hiçbir şeyin son olmadığını söyleyerek ''Gençler hiçbir şey için son değildir. Eşimbenimle Norveç'e geldi ve altı buçuk sene boyunca orada benimle kaldı. İnsan azmettiği takdirde her şeyi yapar. Yeni bir hayat her zaman için vardır. Her şeye yeniden başlamaya imkanınız var, lütfen moralinizi yüksek tutun.'' dedi.


Hun, ''Yaşamın amacı sevgidir sevgi olağanüstü bir olgudur. Dostluklar arkadaşlıklar sevgiden doğar. Lütfen sevgisiz kalmayın. Hep birbirimizi sevelim. Kavga yok, küslük yok sadece sevgi var.'' diyerek sevginin en güçlü hazine olduğunu belirtti. 

 

Söyleşi sonunda Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Ediz Hun'a zeytin fidesi takdim etti ve ''Sizi burada ağırlamaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz. İyi ki buradasınız.'' dedi. Ediz Hun Gemliklilerle toplu fotoğraf da çektirdi ve ayakta alkışlandı. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA/GEMLİK


 


Anahtar Kelimeler: ' EŞİNE TEŞEKKÜR
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19