EDİRNE YEŞİLAY SPOR KULÜBÜ BULGARİSTAN’A BİSİKLET TURU DÜZENLEDİ

Edirne Yeşilay Spor Kulübü'nün, 22-25 Haziran 2023 tarihleri arasında Batı Trakya’da düzenlediği 1. etap bisiklet turunun ardından, 2. etap rotası Bulgaristan oldu.

Spor 29.09.2023 10:48:00 0
EDİRNE YEŞİLAY SPOR KULÜBÜ BULGARİSTAN’A BİSİKLET TURU DÜZENLEDİ

Edirne Yeşilay Spor Kulübü Bisiklet Topluluğu (YEŞİLBİS), bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında 22-26 Eylül 2023 tarihleri arasında “Sınırsız dostluk için pedallıyoruz” sloganıyla Bulgaristan’a bisiklet turu düzenledi.

Edirne Yeşilay Spor Kulübü'nün, 22-25 Haziran 2023 tarihleri arasında Batı Trakya’da düzenlediği 1. etap bisiklet turunun ardından, 2. etap rotası Bulgaristan oldu. Edirne Selimiye Meydanından pedal çevirmeye başlayan sporcular 22-26 Eylül 2023 tarihleri arasında, 5 gün 4 gece boyunca yaklaşık 500 km’lik etap süresince Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan çıkarak Yanbolu, İslimye, Yeni Zağra, Eski Zağra, Filibe, Hasköy şehirlerinde mola vererek Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda dönüş yaptılar.

Bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için 500 km pedal çevirdiler

Yeşilay Marmara 1. Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç başkanlığında, 5 sporcu 5 gün boyunca 500 kilometre pedal çevirdi. Mola verilen şehirlerde sporcular; Bulgaristan Yeşilayı'nı, Filibe Başkonsolosluğunu, Filibe Belediyesini, İl Müftülüklerini ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundular. Bulgaristan Yeşilay Başkanı Ahmet Pehlivan’dan yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Bisiklet sporunu bir yaşam tarzı olarak benimseyen ve toplum yararına çalışmalar yürüten Edirne Yeşilay Spor Kulübü sporcuları, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele mesajları ve bilinç oluşturma çalışmalarını Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız ve Bulgar yetkililerle paylaştılar. Edirne Yeşilay Spor Kulübü, bisikletin yanı sıra judo başta olmak üzere masa tenisi ve izcilik branşlarında faaliyetler yürütüyor.

***

Yeşilay Spor Kulübü Hakkında 

Yeşilay Spor Kulübü, Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadele çalışmalarını destekleyecek doğrultuda; başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm topluma iyi ve sağlıklı yaşam için spor yapma alışkanlığı kazandıracak faaliyetler yürütmek, sporcu yetiştirmek, spor alanında fırsatlar sunmak ve başarılı sporcuları desteklemek amacıyla 2019 yılında kurulmuştur. 

 

Türkiye genelindeki 110 Yeşilay Spor Kulübü ile kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği ve ortak çalışmalar yaparak spor branşlarını tanıtmak, öğretmek, sevdirmek, sporun yaygınlaşmasına ve sağlıklı yaşam bilincinin artırılmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Başta atletizm, bisiklet, boks, okçuluk, güreş, izcilik, cimnastik, judo, masa tenisi, tekvando ve yüzme olmak üzere bireysel spor branşlarında faaliyet gösteren Yeşilay Spor Kulüpleri 1000’i aşkın sporcusuyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası faaliyet ve turnuvalara katılım sağlamaktadır. Toplumun sağlıklı alışkanlıklar edinerek ve spor yaparak bağımlılıkların zararlarından korunmalarını sağlamak üzere yapılan sportif faaliyetlerin yanı sıra eğitim, kurs, seminer ve sempozyumlar düzenlenmektedir.

 

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

 

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.

 

Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.

 

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19