EDİP SERVET DEVRİMCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara Kocatepe camiinde öğlen namazından sonra kılınan cenaze Namazından sonra Edip Servet Devrimcinin naaşı Karşıyaka Mezarlığına toprağa verildi.

Polisiye Haberler 5.12.2013 00:52:46 0
EDİP SERVET DEVRİMCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

CHP’nin Eski Mardin Belediye Başkanı ve 1980 sonrası bir araya gelerek oluşturdukları sosyal Demokrat Gücünün önderlerinden SODEP ve SHP’nin kurucularından Edip Servet Devrimci Ankara’da vefat etti.

Uzun Yıllar Siyaset yaşamında beraber çalıştığı Arkadaşlarının Akın akın geldiği Ankara Kocatepe cami Avlusu O’nu sevenler ve yakınları ile tıklım tıklım dolmuştu.

Ankara  Kocatepe camiinde öğlen namazından sonra kılınan cenaze Namazından sonra Edip Servet Devrimcinin naaşı Karşıyaka Mezarlığına toprağa verildi.

Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen Cenaze Törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler,Mardin Valisi,Dr.Ahmet Cengiz,DTK Eş Başkanı,Ahmet Türk,BDP Mardin Milletvekili Erol Dora,Marev Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy,Marsev Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı  eski Genel Sekreteri Kenan Nehrozoğlu,Marsev Genel Sekreteri Emekli General Yavuz Ölçen,Eski Milletvekilleri Nihat Eri,Abdülrezzak Erten,Yılmaz Ateş,CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin,Eski Mardin Valileri Temel Koçaklar, Fahri Öztürk,Mardinli İşadamları Necati Yağcı,Cemal Uslu,Yılmaz Ölçen,Eski Mardin Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı,Refah Partisi GİK üyesi Doğan Bekin,Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk Merhumun  yakınları ve yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının kılınmasından sonra,naaşı  son yolculuğuna uğurlanmak üzere Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

EDİP SERVET DEVRİMCİ KİMDİR?

Edip Servet Devrimci, 1937 Yılında Mardin’de dünyaya geldi. Mardin Belediye Başkanlığına 1977 yılında CHP’den Seçilerek bir dönem yapan Edip Servet Devrimci Maliye Yüksek Okulu Mezunuydu. Devrimci  SODEP ve SHP’de Kurucuları arasında yer almış ve  İdari kademelerde görev yapmıştı..

 

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER

ARTUKLU HABER AJANSI


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07