Edebiyat Fakültesine ?Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi? ile yeni bir soluk

Son dönemlerde yaptığı akademik hamlelerle adından söz ettiren Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan, geniş ve etkin okuyucu-araştırmacı profiline hitap edecek ?Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi? nin ilk sayısı y

2.01.2017 14:15:39 0
Edebiyat Fakültesine ?Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi? ile yeni bir soluk

Son dönemlerde yaptığı akademik hamlelerle adından söz ettiren Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan, geniş ve etkin okuyucu-araştırmacı profiline hitap edecek “Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi” nin ilk sayısı yayın hayatına girdi.

 

Yılda iki defa yayın yapacak, aynı zamanda beşeri ve sosyal bilimler alanında akademik hayata katkı sunmayı hedefleyen hakemli “Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi” nde; Türkçe ve İngilizce yazılmış birçok akademik çalışma yer alıyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi kapsamında ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın Baş Editörlüğünü, Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halis Sakız, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakire Balıkçı ile Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İdris Göksu’nun editör yardımcılığını üstlendiği derginin bu sayısında yapılan editör ve hakem değerlendirmeleri sonucunda, 6 tanesi Türkçe, 4 tanesi de İngilizce dilinde yazılmış olan 10 adet makalenin yayınlanmaya değer görüldüğü belirtildi.

Derginin kısa süre içinde alanının en önemli dergilerinden biri olma hedefiyle yayın hayatına başladığına dikkat çeken Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi” nin Sosyal Bilimler alanlarında özgün ve bilimsel etiğe uygun, ideolojik kaygılar gütmeyen, literatürel yeterliliğe sahip bilimsel çalışmalara yer verecek uluslararası hakemli bir akademik dergi olduğu bilgisini verdi.

Ağırakça:

“Dergi kısa süre içinde alanının önemli dergilerinden biri olma hedefiyle yayın hayatına başlayarak yapılan yayın çağrısı sonucunda ulusal ve uluslararası birçok akademisyenin tercihi olmuş ve dergiye yayınlanmak üzere çok sayıda makale gönderilmiştir.” dedi.

Hedef olarak belirlediği akademik alanda bilimsel hayata ve akademisyenlere, üretilen bilimsel değerleri hedef kitlelerine ulaştırmayı amaçlayan “Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi” nin ilk sayısında; Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Eğitim Bilimleri, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, İngilizce Eğitimi, Arkeoloji ve Sosyoloji gibi alanlarda yazılmış akademik makalelerin yer alacağı ve uluslararası akademik hakemli “e-dergi” yle ilgili çeşitli hususlarda bilgi edinmek amacıyla http://hssj.artuklu.edu.tr/ İnternet adresi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,4%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,02
  • EURO

    34,95% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,18% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00