DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER MARDİN YEMEKLERİNE HAYRAN KALDI

The Best 50 Restaurants of the World? listesinde yer alan şefler, Gastroway Mezopotamya turu kapsamında Leyli Musa Mutfak?ta buluştu. Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır?ı içeren Mezopotamya Gastronomi turunda, bölge mutfağının ve gastronomisinin d

Mardin 25.06.2019 09:48:21 0
DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER MARDİN YEMEKLERİNE HAYRAN KALDI

“The Best 50 Restaurants of the World” listesinde yer alan şefler, Gastroway Mezopotamya turu kapsamında Leyli Musa Mutfak’ta buluştu. Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır’ı içeren Mezopotamya Gastronomi turunda, bölge mutfağının ve gastronomisinin dünyaya tanıtılması ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

 

Mardin’in somut olmayan kültürel mirasları arasında yer alan yemek kültürü ve müzik kültürünün belgelenmesi, tanıtılması ve uygulamalar yaparak yaşatılması amacıyla kurulan Leyli Muse Gastronomi Mutfak Sanatı ve Atölyeleri / Leyli Muse Mutfak’ta gerçekleşen buluşmada, dünyaca ünlü şefler Mardin mutfağına ait çok özel lezzetlerle tanıştı ve bölge mutfağına dair ayrıntılı bilgiler edindi. Kaburga dolması, içli köfte, sembusek ve dolma gibi Mardin mutfağının çok özel lezzetlerine ve Leyli Muse Mutfağı’nın özenli sunumuna hayran kalan şefler, Leyli Muse Mutfak aracılığıyla Mardin mutfağı ve gastronomisine dair edindikleri bilgi ve deneyimleri dünya mutfağına uyarlayacaklarını ifade ettiler. Buluşma, Reyhani Müzik Grubu’nun beş dilde seslendirdiği şarkılar eşliğinde unutulmaz bir akşama dönüştü.

 

Konuklarına hem Mezopotamya’nın zengin kültüründe harmanlanmış yemekleri tatma hem de atölyelere katılarak özgün tarifleri deneme ve yaşatılmasına katkı sunma olanağı tanıyan Leyli Muse Mutfak’ta, Mardin yemek kültürüne ait onlarca lezzeti deneyimlemek ve yaşatılmasına katkı sunmak mümkün.

 

Rezervasyon ve bilgi için:
0552 438 04 12

Adres: Cumhuriyet Meydanı Şar Mah. 227. Çayırlı Sok. No: 2 Mardin Müzesi Yanı Artuklu / Mardin

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29