DÜNYACA ÜNLÜ MARDİNLİ RESSAM İSMET YEDİKARDEŞ MARDİN MÜZESİ EĞİTİM ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Müze Eğitimi etkinlikleri kapsamında Mardin Müzesinin misafiri olan Dünyaca Ünlü Mardinli Ressam İsmet Yedikardeş, iki gün boyunca sürecek olan seramik atölyesiyle Mardinliler ve müze ziyaretçileriyle buluşacak.

Mardin 28.07.2018 16:23:13 0
 DÜNYACA ÜNLÜ MARDİNLİ RESSAM İSMET YEDİKARDEŞ  MARDİN MÜZESİ EĞİTİM ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Müze Eğitimi etkinlikleri kapsamında Mardin Müzesinin  misafiri  olan  Dünyaca Ünlü Mardinli Ressam İsmet Yedikardeş, iki gün boyunca sürecek olan seramik atölyesiyle Mardinliler ve müze  ziyaretçileriyle buluşacak.

 

Mardin Müzesi bugünkü atölyesi  her yaştan ziyaretçinin  yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti. Seramik sanatının ve çarkının büyülü dünyasıyla tanışan ziyaretçiler, yılların usta sanatçısı Dünyaca ünlü ressam İsmet  Yedikardeş’ten seramik sanatının inceliklerini öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Artuklu Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer ve Artuklu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şehmus Gürel’in de ziyaret ettikleri atölye , iki gün boyunca Mardin müzesi eğitim salonunda sürecek.

 

 

Mardin Müzesinde M.Ö. 4000’den M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan zamanlardan miras kalan eserler bulunmaktadır. Arkeoloji eserlerinin bulunduğu salonlarda, eskiden bu topraklarda hüküm süren toplumlara ve dönemlere ( Eski Tunç Devri, Helenistik Dönem, Persler, Urartular, Grekler, Asurlular, Bizanslılar, Romalılar, Artuklular, Büyük Selçuklu ve Osmanlı ) ait kült kapları, damga ve silindir mühürler, tabletler, metal bızlar, figürünler, bakır, gümüş ve altın sikkeler, kandiller ve gözyaşı şişeleri sergilenen Mardin Müzesi adete Akademik Eğitim veriyor.Örnek çalışmaları ile önemli ödüllere mazhar olan Mardin Müzesi uygulamalı eğitimleri ile  de büyük ilgi görüyor.


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19