DÜNYA TAEKWONDO ŞAMPİYONASINDA 1 ALTIN 1 GÜMÜŞ MADALYA

Dünya Tekvando Şampiyonası?nda ülkemizi temsil eden milli tekvandocularımızdan Servet Tazegül altın madalya kazanırken Nur Tatar ise Dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Spor 16.05.2015 08:48:07 0
DÜNYA TAEKWONDO ŞAMPİYONASINDA 1 ALTIN 1 GÜMÜŞ MADALYA

Rusya’nın Chelyabinsk kehtinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 4. günü akşam seansında bayanlar 67 ve erkekler 68 kiloda yarı final ve final müsabakaları yapıldı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Şampiyonu Servet Tazegül, finalde Rusya’dan Alexey Denisenko’yu 10-7 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Servet Tazegül, 2011 yılından sonra ikinci kez Dünya Şampiyonu olmayı başardı. Nur Tatar, ise finalde Tayvanlı rakibi Chia Chia Chuang’a mağlup olarak gümüş madalya kazandı ve madalya kürüsünün ikinci basamağında yer aldı.

Bakan Çağatay Kılıç’tan,  Tazegül ve Tatar'ı telefonla arayarak tebrik etti
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç , Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Servet Tazegül ve gümüş madalyaya ulaşan Nur Tatar'ı telefonla arayarak tebrik etti. 

Bakan Çağatay Kılıç,  Rusya’da yapılan şampiyonadaki müsabakanın ardından,  altın madalyalı Servet Tazegül ve gümüş madalya kazanan Nur Tatar'ı telefonla aradı.

Kazanılan büyük başarıdan dolayı Tazegül ve Tatar'ı tebrik eden Bakan Kılıç, bu başarının devamını gelecek yıl Rio'da yapılacak olimpiyatlarında da beklediğini belirtti.

Bakan Çağatay Kılıç, tüm Türkiye'ye yaşattıkları büyük gurur nedeniyle ayrıca milli sporculara teşekkür etti.

Bakan Çağatay Kılıç, Servet Tazegül ve Nur Tatar için ayrıca bir tebrik mesajı yayınladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç  Dünya Tekvando Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden ve altın madalya kazanan milli tekvandocu Servet Tazegül ve gümüş madalya kazanan Nur Tatar için tebrik mesajı yayınladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya’da yapılan şampiyonada Türk Taekwondo’sunu başarıyla temsil eden Servet Tazegül ve Nur Tatar büyük biz zafere imza attılar. Bayanlar 67 kiloda gümüş madalya alarak son yıllardaki ,st,krarlı yükselişini bu organizasyonda da gösteren Nur Tatar’ı kutluyorum. Londra 2012’de altın madalya kazanan sporcumuz Servet Tazegül’de Dünya’nın bir numarası olduğunu bir kez daha kanıtladı ve altın madalyanın sahibi oldu. Londra 2012 olimpiyatlarında bizleri sevince boğan iki sporcumuzun performanslarını Rio 2016 olimpiyatlarında da sürdürmelerini temenni ediyorum. Dünya taekwondosunda söz sahibi ülkelerden biri olduğunu tekrar kanıtlayan Türkiye, gelecek yıllarda da bu spor branşında, bizlere büyük gurur yaşatacaktır.”Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90