Dostlar Divanı Final Gecesi

Gazeteci – yazar Sami Özey'in organize ettiği Dostlar Divanı Siyasiden, bürokrata, gazeteciden iş adamına, sanatçıdan akademisyene kadar meslekleri farklı, gönül dünyaları aynı olanları bir araya getiren Dostlar Divanı'nın Türk hava yolları genel merkezin

Gündem 10.06.2013 14:40:37 0
Dostlar Divanı Final Gecesi

Gazeteci – yazar Sami Özey’in organize ettiği Dostlar Divanı Siyasiden, bürokrata, gazeteciden iş adamına, sanatçıdan akademisyene kadar meslekleri farklı, gönül dünyaları aynı olanları bir araya getiren Dostlar Divanı’nın Türk hava yolları genel merkezinde sezon finali yapıldı.Birbirinden seçkin davetlilerin katıldığı toplantı güzel samimi ve dosthane bi şekilde Gerçekleşti.

Gazeteci – yazar Sami Özey’in organize ettiği Dostlar Divanı,Türk hava Yolları genel merkezinde  gerçekleştirildi. . Dostlar Divanı iş, sanat, siyaset, eğitim ve bürokrasi alanında hizmet veren önemli şahsiyetleri buluşturmaya devam ediyor. Her ay bir ilçede gerçekleştiren Dostlar Divanı’nın,Sezon Finaliı gazeteci Sami Özey’in organizasyon ve sunumu ile Türk Hava Yolları Genel Merkezinde gerçekleştiririldi.  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Dostlar Divanı’nın Onursal Başkanı sıfatıyla katıldı. 

Toplantıya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut, Ak Parti MKYK Üyesi  Dr . Ömer Bolat, Prof. Dr . Nevzat Yalçıntaş, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Başbakanlık Etik Kurulu Üyesi Hasan Büyükdede, Doç. Dr. Mustafa Karataş, Prof. Dr. Ahmet Apay, Prof. Dr. Kadir Can Keskinbora, Prof. Dr. Ahmet Bolat, emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Türk Sanat Müziği Devlet Sanatçısı Recep Alper Çevirel ,Prf.Dr.Nevzat Yalçıntaş,İstanbul Mardinliler DerneğiBaşkanı A.Fuat Bodur,M.Fatih Varlık,ve 150 ye yakın Dost Divanı Mensubu katıldı.

Allah kimseyi dostsuz bırakmasın

Çok samimi bir ortamda başlayıp devam eden yemekli toplantıda ilk konuşmayı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptı. “Allah kimseyi dostsuz bırakmasın” diyerek konuşmasına başlayan Vali Mutlu, kendisinde müstesna bir yeri olan İstanbul şehri ile gurur duyduğunu söyledi. Bu güzel şehrin valisi ve bu güzel ülkenin çocuğu olmanın kendisine ayrı bir heyecan verdiğini belirten Vali Mutlu, “Bu şehirde herkesi kendisine bağlayan birçok sebep var. Bu şehrin manevi sahibi çok. Başta Eyüp El Ensari Hazretleri geliyor. O, İstanbul ` un manevi lideri . Onların gölgesinde yaşamaktan iftihar ediyorum" dedi. Bu sene Hac farizasını ifa ettiğini de hatırlatan Hüseyin Avni Mutlu, Peygamberimizin bulunduğu şehirlerin havasını solumanın ayrı bir heyecanı olduğunu belirtip, “Cenab-ı Allah herkese bu ulvi görevi ifa etmeyi nasip etsin. Bu görev, sağlıklı ve maddi durumu iyi olanlara verilmiş bir görev. Allah, herkese bu görevi ifa edebilecek sağlık versin.Dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de yaptığı konuşmada,  THY’nın dünyanın en güzel ancak, en geri bırakılmış bölgesi olan Afrika’ya da uçtuğunu kaydetti. Afrika’nın acılar coğrafyası olduğunu belirten Kotil, Yemen`de bir milyon Osmanlı askerinin şehit düştüğünü, Ruanda`da bir milyon 200 bin insanın katledildiğini belirtti ve, “Hafta sonu Cezayir`de Soykırım Müzesi’ni ziyaret ettim. Fransızlar orada bir milyon insanı katletmiş. Orada gencecik annelerin o müzeyi gezdiklerini gördüm. Çok duygulandım. Çünkü bu katliamları sonraki nesillere anneler anlatacak. Genç annelerin Soykırım Müzesi’ni gezmesi beni çok etkiledi” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29