``DOĞU`YU YANLIŞ TANIMIŞIZ``

Ankara`da bulunan Kırşehirliler Derneği (KIR-DER) Başkan Yardımcısı Gül Koyuncu ve 30 Kırşehirli kadın, Midyat`ta 2 gün boyunca tarihi ve turistik yerleri gezdi. Gül Koyuncu, "İlk kez, Doğu`ya geliyoruz. Bir doğu korkusu vardı hepimizin üzerinde, bunu yık

Türk Dünyasından Haberler 26.06.2013 18:15:49 0
``DOĞU`YU YANLIŞ TANIMIŞIZ``

Ankara`da bulunan Kırşehirliler Derneği (KIR-DER) Başkan Yardımcısı Gül Koyuncu ve 30 Kırşehirli kadın, Midyat`ta 2 gün boyunca tarihi ve turistik yerleri gezdi. Gül Koyuncu, "İlk kez, Doğu`ya geliyoruz. Bir doğu korkusu vardı hepimizin üzerinde, bunu yıktık" dedi.

Midyat ilçesine gelen Kırşehir`li kadınlar, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından karşılanarak ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirildi. Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından verilen yemeğe katılan kadınlar, Midyat`ın sosyo-kültürel yaşamını daha yakından tanıma fırsatı da buldu. Yemekte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Ankara`dan ve Kırşehir`den çıkarak Doğu`nun, Güneydoğu`nun ücra köşesinde bulunan ilçelerini ziyaret eden heyete teşekkür ederek şöyle dedi:
"Hele hele barışa doğru giden çözüm sürecinin devam ettiği bir tarihte sizleri burada görmeyi barışa bir katkı ve destek olarak değerlendiriyorum. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum. Demek ki önyargılar kırılmıştır. Rahat bir şekilde yollara düşüp, zahmetlere katlanıp buraları ziyaret etmeniz, barışa olan katkınız için önemli bir delildir. Buraların, Doğu ve Güneydoğu`nun, Midyat`ın anlatıldığı gibi olmadığının bilinmesi için sizlerin birer tanıtım elçisi olmanız gerekiyor. Bizim kapılarımız sonuna kadar herkese açıktır" dedi.


`KIZIMIN TAYİNİ ÇIKARSA DOĞU`YA GÖNDERİRİM`


Ankara Kırşehirliler Derneği (KIR-DER) Başkan Yardımcısı Gül Koyuncu da, Midyat`a gelerek insanların üzerindeki korkuyu ve tabuyu yıktıklarını belirterek şunlanrı söyledi:
"İlk kez, Doğu`ya geliyoruz. Bir doğu korkusu vardı hepimizin üzerinde bunu yıktık. Önyargımız çok fazla vardı. Biz Kırşehirli`yiz her şeyden önce. Biz ülkenin en ortasında olduğumuzdan dolayı olayları yaşamadık, çatışmaları görmedik. Buralarda hep bir terör olayları olduğunu ve Doğu`da yaşamın çok zor olduğunu, tehlikeli olduğunu bize anlatmışlardı. Buraya geldik ve böyle bir şeyin olmadığını gördük. Doğu`nun korkulacak hiçbir tarafı yok aslında. Doğu insanı gerçekten çok sıcakkanlıdır, hürmetkardır. Bir Şırnak`a ya da bir Cizre`ye gitmedik belki, ama bu bir başlangıç oldu. Yakın zamanda oraları da ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Mesela benim kızım da şu an bizimle bu gezide yer alıyor. Gelecek yıla Psikoloji bölümünden mezun olacak. Önceden düşünürdüm Doğu`ya tayini çıkarsa göndermem diye, ama şuan bundan vazgeçiyorum. Başlayan çözüm süreci inşallah başarılı sonuçlar doğurur ve ülkemize hayırlı olur."
Konuşmaların ardından Ankara Kırşehirliler Derneği (KIR-DER) Başkan Yardımcısı Gül Koyuncu, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu`na gezi anısına şilt takdim etti. Daha sonra mahalli sanatçıların söylediği Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde heyet üyeleri gece geç saatlere kadar doyasıya eğlendi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00