DOĞUDA YILIN DOKTORU SEÇİLDİ,TERÖRDEN KAÇARAK ANKARA`DA ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Terör olayları dolayısıyla Siirt`in Pervari ilçesindeki görevinden ayrılan, Sağlık Bakanlığınca bu ilde "yılın doktoru" seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah, Ankara?da çalışmaya başladı.
Terör olayları dolayısıyla Siirt'in Pervari ilçesindeki görevinden ayrılan, Sağlık Bakanlığınca bu ilde "yılın doktoru" seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah, Ankara’da çalışmaya başladı. Pervarili çocukları unutmayacağını söyleyen Şah, “Benim için en önemlisi dezavantajlı çocukların sağlığıdır. Ankara’da da bunu yapacağım” dedi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra uzmanlığını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yapan Nepalli doktor Şah, gönüllü geldiği Siirt'in Pervari ilçesinde iki yıl görev yaptı. Çalışmaları, Sağlık Bakanlığı tarafından da takdirle karşılanan Şah, 2015 Mart ayında "yılın doktoru" seçildi. Mecburi hizmetini tamamladıktan sonra bir yıl daha Pervari'de kalan Şah, terör saldırıları ve baskılarına daha fazla dayanamayarak görevinden ayrıldı.
Eşi ve çocuğuyla Ankara'ya yerleşen Şah, Sincan’daki Lokman Hekim Ankara Hastanesi’nde çocuk hastalıkları uzmanı olarak göreve başladı.
- YOLU TERÖRİSTLERCE KESİLDİ
Pervari’de yolunun teröristler tarafından kesildiği günü unutamadığını anlatan Şah, “Propaganda yaptılar, kendilerini anlatmaya çalıştılar. Ölüm korkusu bize yetti. Elinde keleş vardı, silah vardı. Karanlıkta karşımızda onları görmek bizi çok tedirgin etti" dedi.
Evlerinden sürekli çatışmalara şahit olduklarını ve silah seslerini duyduklarını ifade eden Şah, istifa ettiği için devlet hastanelerinde çalışma şansını da kaybetti. Sincan’daki özel Lokman Hekim Hastanesi ile anlaşan Şah, Başkentte hekimlik yapması konusunda ise şunları söyledi:
“Benim için her şeyden önemli olan dezavantajlı çocukların sağlığıdır. Sincan, Ankara’nın sosyo-ekonomik seviyesi düşük insanların yaşadığı bir bölgedir. Lokman Hekim Hastanesi diğer özel hastanelerle kıyasyla fiyatları vatandaşlar tarafından karşılanabilecek bir hastane olmasının yanında etik değerlere son derece özen gösteriyor. Daha çok gelir için hastanın ihtiyacı olmayan tetkiklerin yapılması konusunda doktorları zorlamıyor. Hasta-hekim ilişkisine müdahale etmiyorlar. Etik bir hastane olduğu için Lokman Hekim’i tercih ettim.”
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
-
1
ŞAHSENEM’DEN NEVRUZ’DA İZMİR’E UNUTULMAZ GECE
-
2
DOĞAN BEKİN AKARYAKIT ÜRÜNLERİNDEN ÖTV VE KDV'NİN GEÇİCİ OLARAK KALDIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ
-
3
ikiye on Kala 'dan Çanakkale’de Anlamlı Konser
-
4
BAŞKENTTE SANATIN ‘YAVAŞ’ RİTMİ: GÜNSU SARAÇOĞLU ARTANKARA’DA
-
5
AGM Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge, Milli Takım Görevinde
-
6
ANKARA'DA VATANDAŞLAR RAMAZAN BAYRAMINDA PARKLARA AKIN ETTİ
-
7
ArtHan Galeri, Seden Erşen’in Martini Etkisi’ne ev sahipliği yapıyor.
-
8
“Köpek Balıklarının Dünyası” Sergisi Saint-Joseph Lisesi’nde
-
9
DİKA 6 UZMAN PERSONEL ALIMI YAPACAK!
-
10
MARDİN'İN YEŞİLLİ İLÇESİNDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
-
11
ANFA GÜVENLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAYRAMDA TEDBİRLERİ ARTIRDI
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,02
-
EURO
51,46% -0,02
-
GRAM ALTIN
6520,66% 2,28
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00



