DOĞUDA YILIN DOKTORU SEÇİLDİ,TERÖRDEN KAÇARAK ANKARA`DA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Terör olayları dolayısıyla Siirt`in Pervari ilçesindeki görevinden ayrılan, Sağlık Bakanlığınca bu ilde "yılın doktoru" seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah, Ankara?da çalışmaya başladı.

Sağlık 30.10.2015 09:51:45 0
DOĞUDA YILIN DOKTORU SEÇİLDİ,TERÖRDEN KAÇARAK ANKARA`DA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Terör olayları dolayısıyla Siirt'in Pervari ilçesindeki görevinden ayrılan, Sağlık Bakanlığınca bu ilde "yılın doktoru" seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah, Ankara’da çalışmaya başladı. Pervarili çocukları unutmayacağını söyleyen Şah, “Benim için en önemlisi dezavantajlı çocukların sağlığıdır. Ankara’da da bunu yapacağım” dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra uzmanlığını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yapan Nepalli doktor Şah, gönüllü geldiği Siirt'in Pervari ilçesinde iki yıl görev yaptı. Çalışmaları, Sağlık Bakanlığı tarafından da takdirle karşılanan Şah, 2015 Mart ayında "yılın doktoru" seçildi. Mecburi hizmetini tamamladıktan sonra bir yıl daha Pervari'de kalan Şah, terör saldırıları ve baskılarına daha fazla dayanamayarak görevinden ayrıldı.

Eşi ve çocuğuyla Ankara'ya yerleşen Şah, Sincan’daki Lokman Hekim Ankara Hastanesi’nde çocuk hastalıkları uzmanı olarak göreve başladı. 

- YOLU TERÖRİSTLERCE KESİLDİ

Pervari’de yolunun teröristler tarafından kesildiği günü unutamadığını anlatan Şah, “Propaganda yaptılar, kendilerini anlatmaya çalıştılar. Ölüm korkusu bize yetti. Elinde keleş vardı, silah vardı. Karanlıkta karşımızda onları görmek bizi çok tedirgin etti" dedi.

Evlerinden sürekli çatışmalara şahit olduklarını ve silah seslerini duyduklarını ifade eden Şah, istifa ettiği için devlet hastanelerinde çalışma şansını da kaybetti. Sincan’daki özel Lokman Hekim Hastanesi ile anlaşan Şah, Başkentte hekimlik yapması konusunda ise şunları söyledi:

“Benim için her şeyden önemli olan dezavantajlı çocukların sağlığıdır. Sincan, Ankara’nın sosyo-ekonomik seviyesi düşük insanların yaşadığı bir bölgedir. Lokman Hekim Hastanesi diğer özel hastanelerle kıyasyla fiyatları vatandaşlar tarafından karşılanabilecek bir hastane olmasının yanında etik değerlere son derece özen gösteriyor. Daha çok gelir için hastanın ihtiyacı olmayan tetkiklerin yapılması konusunda doktorları zorlamıyor. Hasta-hekim ilişkisine müdahale etmiyorlar. Etik bir hastane olduğu için Lokman Hekim’i tercih ettim.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71