Tarih: 22.06.2025 13:19

DOĞAN BEKİN;''İRAN’A YÖNELİK SAVAŞ ABD VE İSRAİL’İN İÇ SORUNLARINI UNUTTURAMAZ''

Facebook Twitter Linked-in

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Doğan Bekin,İsrail-İran savaşının 10 Gününde savaşa yönelik önemli bir değerlendirmede bulundu.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Doğan Berkin'in değerlendirmesi Şöyle;

 

İRAN’A YÖNELİK SAVAŞ ABD VE İSRAİL’İN İÇ SORUNLARINI UNUTTURAMAZ

İsrail’i küresel güç merkezinin Ortadoğu jeopolitiğindeki öznesi konumuna getirmeye çalışan ABD’nin uluslararası hukuku hiçe sayan bir anlayış ve metazori bir yaklaşımla İran’ın nükleer zenginleştirme tesislerini bombalaması bölgemizdeki istikrarsızlığı daha da derinleştirecektir.

ABD’nin İran’a yönelik kabul edilemez saldırısı, uluslararası hukukun üstünlüğü yerine üstüncül hukuku önceleyerek hukuk tanımazlığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

ABD’nin Ortadoğu’daki uzantısı durumundaki İsrail’in nükleer silah gücüne göz yumması ve sesiz kalması güvensizliğinin göstergesi niteliğindedir.

Burada bir yanılgıya dikkat çekmek gerekirse, ABD, İran’ın nükleer tesislerini bombalayarak savaşa fiilen katılmış gibi gözükse de aksine Trump ve Netanyahu baştan beri iş birliği içerisinde bu süreci fiilen birlikte yürütmekte oldukları gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

ABD, İsrail’in kısa vadeli çıkarı uğruna körü körüne İran ile düşmanca politika sürdürerek bölgesel istikrarı büyük ölçüde tehlikeye atmış durumdadır. Bundan böyle, uzun vadede Avrasya jeopolitiğinde vuku bulacak yeni gelişmelerin hiçbir şekilde lehine bir gelişmeye imkân sağlamayacağı muhakkaktır.

Yeniden Refah Partisi olarak, ABD’nin İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine hava saldırısı düzenlemesini şiddetle telin ediyoruz''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —