DOĞAN BEKİN`DEN ENDONEZYA ESKİ CUMHURBAŞKANI`NA ``MARDİN ``KİTABI

Eski Endonezya Cumhurbaşkanı Yusuf Habibi`nin kurduğu, bilim, demokrasi ve insan hakları alanında çalışmalar yürüten Habibie Center ile eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan adına kurulan Erbakan Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.Protoko

Mardin 22.02.2014 09:49:42 0
DOĞAN BEKİN`DEN ENDONEZYA ESKİ CUMHURBAŞKANI`NA ``MARDİN ``KİTABI

Eski Endonezya Cumhurbaşkanı Yusuf Habibi`nin kurduğu, bilim, demokrasi ve insan hakları alanında çalışmalar yürüten Habibie Center ile eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan adına kurulan Erbakan Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.Protokol imza Töreninde Mardinli Araştırmacı-Yazar ve Saadet Partisi GİK Üyesi Doğan Bekin Tarafından Eski Endonezya Cumhurbaşkanı Yusuf Habibi`ye Kendisi tarafından yazılan ve Mardin`i her yönü ile tanıtan ``MARDİN``Kitabını hediye ettı.

Ankara`da Balgat semtinde bulunan Erbakan Vakfı merkezindeki programa, Erbakan`ı anma programı için Türkiye`de bulunan eski Endonezya Cumhurbaşkanı Habibi, Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Endonezya`nın Ankara Büyükelçisi ile davetliler katıldı.

Yusuf Habibi, Habibie Center ile Erbakan Vakfı arasında işbirliği anlaşması imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Habibie Center`ı 15 yıl önce eşi ve oğlu İlham Habibi ile birlikte kurduklarını belirten Yusuf Habibi, "Bilim ve teknolojinin kalkındırılması noktasında adımlar atmalıyız. Bir Japonya, bir Avrupa ülkesi gibi bunları yapabiliriz. Türkiye ve Endonezya bu yüzden birlikte hareket etmelidir. Eğer büyük bir imanı ve takvanız varsa, bilim ve teknolojiye yönelik iyi bir anlayışınız varsa bunu yapmalısınız" şeklinde konuştu.

- "Mücahitlik kesinlikle El Kaide değildir"

Avrupa`da birçok Türk mühendisinin çalıştığına dikkati çeken Habibi, "BMW`de, Wolkswagen`de ve Airbus`ta çok sayıda Türk mühendisi çalışıyor. O ülkeler için bu iyi bir şey ama yurtdışındaki Türk mühendisler Türkiye`de çalışarak endüstrinin gelişmesine katkıda bulunmalılar. Endonezya`da biz bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Erbakan`ın kurduğu D-8 hakkında konuşan Habibi, "D-8 önemli bir adımdır ama görüşmeler yapmaktan ziyade fiiliyatta bulunmamız gerekir. NATO buna örnektir. Sizlerden özellikle istediğim şey budur" diye konuştu.

Eski Endonezya Cumhurbaşkanı Habibi, Erbakan ile olan dostluğu ile ilgili, "İkimiz de mühendistik. Hem aynı fikirleri hem de aynı yolu benimsedik. Erbakan`la olan dostluğumuzdan ötürü burada olmaktan çok memnunum. 1600`lü yıllarda kimse bize yardım etmezken Osmanlı bize yardım etti. Türkiye`nin Endonezya`da çok iyi bir imajı var. Attığımız bu adımlar an be an Türkleri ve Endonezyalıları birbirine yaklaştırıyor. Biz nüfusu 200 milyonu aşan bir ülkeyiz ve Türkiye bizim için çok önemli bir ülkedir" dedi.

Habibi, "Mücahitlik kesinlikle El Kaide değildir. Bizim asıl mücadele etmemiz gereken şey adaletsizlik ve yoksulluktur. El Kaide`ye asla müsaade edemeyiz. Biz, insanlara eşit fırsatlar sunan, adalet sunan ve yoksullukla mücadele eden kişiler olmalıyız" diye konuştu.

- "Erbakan ve Habibi arasında büyük benzerlikler var"

Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan ise Habibi`ye ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Fatih Erbakan, "Bu işbirliği protokolü birlikte bilimsel çalışmalar yapılması, ortak konferanslar düzenlenmesi ve kendisinin de konuşmasında belirttiği gibi kaynağını bizim asıl inancımızdan Kur`an ve sünnetten alan temel prensiplerimiz doğrultusunda dünyadaki problemlere çözüm üretilmesi için birlikte bir çalışma protokolü imzalanacaktır" diye konuştu.

Necmettin Erbakan ile Habibi arasında büyük benzerlikler olduğunu ifade eden Erbakan, şunları söyledi:

"Her ikisi de Almanya`da kalıp çok rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecekken, dünyaca ünlü işadamları, zenginler haline gelebilecekken her ikisi de bütün bu imkanları bir kenara bırakarak kendi ülkelerini kalkındırmak için ülkelerine dönmüş ve kendi ülkelerinde, kendi insanlarının kalkınması için büyük sıkıntılara göğüs germiş insanlardır. İslam birliği için, D-8 için ikisi de büyük çabalar sarfetmişlerdir."

Programın sonunda işbirliği protokolleri imzalandı. Habibi`ye, Sultan 2. Abdülhamid`in Necef`e ulaştırmaya çalıştığı ifade edilen demiryolunun hisse senedi ve  Mardinli Araştırmacı-Yazar ve Saadet Partisi GİK Üyesi Doğan Bekin Tarafından yazılan ve Mardin`i her yönü ile tanıtan ``MARDİN``Kitabını hediye etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00