DOĞAN BEKİN;`MUSTAFA AKINCI`NIN AÇIKLAMALARI ASLA KABUL EDİLEMEZ!`

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı?nın Türkiye?ye yönelik açıklamalarının asla kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Siyaset 13.02.2020 17:28:11 0
DOĞAN BEKİN;`MUSTAFA AKINCI`NIN AÇIKLAMALARI ASLA KABUL EDİLEMEZ!`

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan  Yardımcısı Doğan Bekin KKTC Cumhurbaşkanı   Mustafa Akıncı’nın Türkiye’ye yönelik  açıklamalarının asla kabul edilemez olduğunu açıkladı.Bekin açıklamasında şunları soyledi;

 

''Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapmış olması büyük anlam taşımaktadır. Söz konusu resmi ziyaret Türk Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiliği ve KKTC Ankara Büyükelçiliğinin bilgileri dahilinde yapılmış olup, Boğaz Şehitliği, Dr.Fazıl Küçük’ün anıt mezarı, Rauf Raif Denktaş’ın mezarı ve KKTC’deki tüm resmi makamlar teamüller gereği protokol sırasına göre nezaketen ziyaret edilmiş olup partimiz ve ziyaretimizle ilgili görüşlerimizi KKTC’de Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın çıktığı TV programında ve yaptığı basın toplantısında açıkça ortaya koymuştur.


Bu nedenle KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı’nın Türkiye’ye yönelik talihsiz açıklamalarını tasvip etmenin mümkün olmadığını açıkça ifade etmek isteriz. Sayın Akıncı’nın KKTC’deki sol cenahın oylarını konsolide edebilmek adına Türkiye’yi seçim malzemesi yapmaya kalkışması siyasi etik açısından asla kabul edilebilir bir durum değildir.


KKTC’nin varlığını anlayabilmek için öncelikli olarak EOKA’nın faaliyetleri , ENOSIS planları ve Megalo Idea’yı iyi kavramak gerektiğine inanıyoruz. Sayın Akıncı’nın 2015’ten günümüze kadar mevkidaşı Nicos Anastadsiadis ile yapmakta olduğu müzakereler hiçbir sonuç vermediği gibi, son yapılan Montana Crane zirvesi de tamamen çökmüştür.


Bütün bunlara rağmen Sayın Akıncı ,Türkiye’yi suçlayıcı açıklamalarla başarısızlıklarını örtbas etmesi mümkün değildir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile huzur ve barışa kavuşan Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin haklarının korunması olmasa olmaz önceliğimizdir.''Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00