DOĞAN BEKİN:``MAÜ`NE ACİLEN KAYYUM ATANMALI``

Mardinli Araştırmacı-Yazar,Dış Politika Uzmanı ve Siyaset Adamı Doğan Bekin Mardin Artuklu Üniversitesine acilen Kayyum atanmasını istedi.

20.11.2016 15:28:34 0
DOĞAN BEKİN:``MAÜ`NE ACİLEN KAYYUM ATANMALI``

Mardinli Araştırmacı-Yazar,Dış Politika Uzmanı ve Siyaset Adamı Doğan Bekin Mardin Artuklu Üniversitesine acilen Kayyum atanmasını istedi.

 

Araştırmacı-Yazar Doğan BEKİN yaptığı yazı açıklamada:''

 

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde olması gereken normatif görev anlayışları dışına çıkarak, ‘ahde vefa’ (pacta sund servanda) düşüncesiyle tevil eden ve kendilerini en üst makamların tanımlayıcı (descriptive), kıyaslayıcı(comparative) ve tamamlayıcı(complitive) gücü olarak görmeye çalışan yetkililer, bu yolla adeta hegemonyam bir anlayışla üniversiteyi sıradan bir anlayışıyla yönetmeye çalışmaktadırlar. 

 

Artuklu Üniversitesi’nin kuruluşunun üzerinden yıllar geçmesine rağmen, bu sakat anlayış yüzünden ne yazık ki, tüm beklentilerden uzak ve hala “varoluşsal” kimliğini ortaya koyamamaktadır. Artuklu Üniversitesi, mevcut iç sorunlarını bu anlayış çerçevesine çözmesi ve Mardin’i güzel yarınlara hazırlamaktan çok uzak bir görüntü ortaya koymaktadır. Artık yetkililerin bir an önce cesur ve kuvvetli bir irade ortaya koyarak, bu üniversitede kangrenleşmeye yüz tutan anlayışa son vermeleri ve Mardin medeniyet anlayışına uygun olarak kucaklayıcı, birleştirici ve eğitim odaklı yeni bir yapılanmanın içerisine girmek artık kaçınılmaz bir gerçektir.

 

Mardin’in geleceğine yön vermesi gereken bu üniversitenin, parmakla sayılabilecek bir azınlığın; ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışında butik ve sembolik üniversite olmaktan acil suretle kurtarılarak herkesi kucaklayacak ve yarınların Mardin’ine yön verecek dinamik ve beklentileri yüksek bir üniversite haline dönüştürülmesine her zamankinden daha büyük bir zaruret vardır.''Diyerek Mardin Artuklu Üniversitesine acilen kayyum ataanması gerektiğini savundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07