DOĞAN BEKİN;``DAĞLIK KARABAĞ SEÇİMLERİ HUKUK TANIMAZLIĞIN YENİ BİR TEZAHÜRÜDÜR``

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin Dağlık Karabağ seçimlerine yönelik olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında ;``Dağlık Karabağ seçimlerinin Hukuk tanımazlığın yeni tazahhürüdür``dedi.

14.09.2019 17:57:40 0
DOĞAN BEKİN;``DAĞLIK KARABAĞ SEÇİMLERİ HUKUK TANIMAZLIĞIN YENİ BİR TEZAHÜRÜDÜR``

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin Dağlık Karabağ seçimlerine yönelik olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında ;''Dağlık Karabağ seçimlerinin Hukuk tanımazlığın yeni tazahhürüdür''dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin basın açıklamasında şunları söyledi;

 

''Ermenistan’ın işgali altındaki Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde, sözde ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyetinde (Artsakh) gerçekleştirilen ve hiçbir hukuki geçerliliği olmayan mahalli seçimler çözümü değil, çözümsüzlüğü tetiklemeye yönelik beyhude adımlardır.

 

Dağlık Karabağ’daki kronikleşmeye yüz tutmuş krizi, ‘kriz’ yöntemleriyle çözebilmenin hiçbir imkânı söz konusu değildir. Bu nedenle, uluslararası kuruluşların, uluslararası hukuk ihlaline dönüşen ve giderek derinleşmeye yüz tutan ve çözümsüz bir hal alan Dağlık Karabağ sorununa sesiz kalması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur.


Yeniden Refah Partisi olarak dost ve kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti’nin, Dağlık Karabağ dâhil, topraklarının yüzde yirmisi kadar bir alanı işgal altında tutan Ermenistan karşısındaki haklı davasını ve toprak bütünlüğünü desteklediğimizi ve sonuna kadar dost ve kardeş Azerbaycan’ın haklı davasını savunacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61