DOĞAN BEKİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`IN İSLAM TEŞKİLATINI OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRMASINI İSTEDİ

ARAŞTIRMACI YAZARA DOĞAN BEKİN YAPTIĞI YAZAILI AÇAIKLAMA İLE:``SAYIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN?I, İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVE DÖNEM BAŞKANI OLARAK, ROHINGYA MÜSLÜMANLARI KONUSUNDA GEREKLİ ADIMLARIN ATILABİLMESİ AMACIYLA İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVESİ

28.08.2017 23:34:55 0
DOĞAN BEKİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`IN İSLAM TEŞKİLATINI OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRMASINI İSTEDİ

ARAŞTIRMACI YAZARA DOĞAN BEKİN YAPTIĞI YAZAILI AÇAIKLAMA İLE:''SAYIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I, İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVE DÖNEM BAŞKANI OLARAK, ROHINGYA MÜSLÜMANLARI KONUSUNDA GEREKLİ ADIMLARIN ATILABİLMESİ AMACIYLA İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVESİ’Nİ  ACİLEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRMASI HUSUSUNDA  GEREKLİ ADIMLARI ATMASINI BEKLİYORUZ ''DEDİ

 

Doğan Bekin açıklamasında;

 

''Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Eylül ayının 18'inden itibaren BM Genel Kurulu var, orada da gündemimiz de Myanmar yer alacak, gündeme getireceğiz" şeklindeki açıklaması yetersiz olup, bunun manası 18 Eylül’e kadar Myanmar’da Rohingya Müslümanlarına yapılacak zulme sesiz kalınacağı anlamını taşımaktadır.

 

 

Birleşmiş Milletler ’in resmi raporlarına göre, şu anda Dünya’da yer alan “devletsiz toplulukların” (stateless communities) 10’u Myanmar’da yer almakta ve Rohingya Müslümanları, dünyadaki en büyük ‘devletsiz topluluk’ olarak yer almaktadır. Birleşmiş Milletler tarafından; “eziyet gören dinî azınlık” olarak görülen Rohingya Müslümanları, Myanmar’ın batısındaki Arakan eyaletinde, 2012’de yaşanan büyük katliamlardan sonra kamplarda ağır koşullarda yaşam savaşı vermektedirler.

 

 

Son günlerde Rohingya Müslümanları, Budist Rakhineler tarafından ciddi baskı altında tutulmaya devam edilmekte ve birkaç gün içerisinde yaklaşıp 3.000 Rohingya Müslümanı katliama uğramış, canlarını kurtaranların bir kısmı ise Bangladeş sınırına yığılmış vaziyettedir. Myanmar’da, Rohingya Müslümanları üzerindeki ayrılıkçı ve dışlayıcı baskılarını daha da artırarak sürdürmeye devam etmektedirler. Budist milliyetçiliğin oluşturduğu katı tutum ve düşmanlık politikaları, Rohingya Müslümanlarına yönelik alternatif çözüm yollarının tıkanmasına zemin oluşturmaktadır.

 

Arakan’daki ulusalcı Budistlerin, Müslümanları sadece illegal ‘Bengali’ göçmen olarak görmeye çalışması, sorunun çözümünün zorluğunu ortaya koymaktadır. Bu bağlamda, Budist Rakhineler (Maghlar) tarafından Arakan'da Rohingya Müslümanlarına yönelik katliamlar hızla sürerken soruna nihai noktayı koyma konusunda iç siyasal yapılarla çözümün mümkün olamayacağından hareketle, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin bir an önce toplanması ve BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Rohingya Komisyon Raporu’nda öngörülen tavsiyelerinin yerine getirilmesi konusunda gerekli girişimlerin yapılması artık kaçınılmazdır.

 

 

Saygılarımızla

Doğan Bekin''

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34