DİYARBAKIR'DA TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

48. Turizm Haftası’nın açılış programı Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Güneydoğu Bölge Haberleri 19.04.2024 11:28:00 0
DİYARBAKIR

48. Turizm Haftası’nın açılış programı Diyarbakır Valisi  Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır’ın tarihi, 12 bin 500 yıl geriye kadar gittiğini, o tarihten bugüne de 33 medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu söyledi.

 

33 medeniyetin her birinin de ilde eserlerini görmek mümkün olduğunu belirten Vali Su, mevcut turizm potansiyelini iyileştirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Tarihi surların restorasyonu gerçekleştirildiğini aktaran Vali Su, “Ayakta kalan 98 burç var ve ona bağlı duvarlar; bunun 33 tanesini onarımını gerçekleştirdik, 33 tanenin onarımı devam ediyor. 32 tane iste projelendirme yaptık. Bundan sonra yapılması çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.

 

Turizm için "Bacasız fabrika" ifadesinin kullanıldığını aktaran Su, şöyle konuştu:

 

Her ülke turizmini geliştirmek, daha fazla turisti ülkesinde ağırlamak ve turizmde daha fazla pay almak için yoğun gayret sarf ediyor. Ülkemizin turizmden aldığı pay her yıl artarak devam ediyor. Ülke ve Diyarbakır olarak birçok güzelliklere sahibiz.

 

2022'de Diyarbakır genelinde 1 milyon 70 bin turist ağırlandı. 2023 yılını depreme rağmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattık. Bu yıl hedefimiz 2 milyon turisti aşmaktır. Şimdi onun için çalışmalarımız devam ediyor. Bayram tatilinde her yerde rekorlar kırdık. Tüm oteller ve konaklama mekanlarımız yüzde 100 doldu. Yer bulmak için arayanlar oldu. Bayramda 400 binin üzerinde misafirimizi ağırladık. Bayramdaki ziyaret sayısına baktığımızda bu sene inşallah 2 milyonu aşacağız."

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç ve Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr. Kadir Turan’ın da birer konuşma yaptığı program Vali Su’nun, yemek yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeleri vermesi ve Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Dinler ve Diller Korosu tarafından yapılan müzik dinletisi etkinliği ile sona erdi.

 

Programa Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun  yanı sıra Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Celal Uzunkaya, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr. Kadir Turan, Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi ile İlyas Öztürk,  Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Sur Kaymakamı Asım Solak ve kamu kurum müdürleri katıldı.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00