DİYARBAKIR'DA DÜ BÜNYESİNDE 'TÜP BEBEK MERKEZİ' TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 21.12.2021 12:56:00 0
DİYARBAKIR

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nin açılışı törenle   gerçekleştirildi.

 

DÜ Başhekimlik konferans salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, DÜ Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ve yetkililer katıldı.

 

Vali Karaloğlu yaptığı konuşmada Diyarbakır’da açılan tüp bebek merkezinin bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

 

Son dönemlerde insanların yeme, içme, giyim ve yaşam tarzlarının infertilite oranlarını artırdığına vurgu yapan Karaloğlu, şöyle konuştu:

“İnsanların bu nedenle de tüp bebek merkezlerine ihtiyaçları artıyor. Bu ve benzeri konulardan vatandaşımızdan talepler alıyoruz. Tabi tüp bebek süreci özellikle anne için yorucu ve uzun bir süreç. Bu merkezin şehirde, bölgede olması bu sürecin başarıyla sonuçlanmasını sağlayan önemli unsurlardan bir tanesi. Bu merkezin açılması çok ciddi bir avantaj sağlayacak.”

 

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin özellikle üçüncü basamak sağlık hizmetleri konusunda bölge illerinin de boşluğunu doldurduğunu belirten Karaloğlu, şöyle devam etti:

“Bugün burada yetişmiş birçok hocamız Türkiye’nin farklı illerindeki tıp fakültelerinin de akademik kadrosunu besliyor. Bu bakımdan çok önemli. DÜ Tıp Fakültesi sadece sağlık sektöründe verdiği hizmetle değil, eğitim, uzman yetiştirme, akademik kariyere devam eden hocalarımızı yetiştirip toplumun hizmetine sunma noktasında da önemli bir işlevi görüyor.”

 

Diyarbakır’da sağlık altyapısına yönelik çok önemli yatırımların devam ettiğini aktaran Karaloğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bin yataklı şehir hastanemizin müteahhidi gelerek inşaata başladı. Çermik ilçemizde devam eden devlet hastanemiz var. Ergani Ağız Diş hastanemizin çalışmaları devam ediyor. Aile Sağlığı merkezleri noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Dağkapı  Devlet Hastanesini bir şehir hastanesine dönüştürme düşüncelerimiz devam ediyor. Yapımına başlanan bin yataklı şehir hastanemiz de inşallah ikinci bir tüp bebek merkezimiz olacak. Diyarbakır önümüzdeki dönem sağlık altyapısı bakımından bugünden daha güçlü bir şehir olacak.”

 

DÜ Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ise bölgeye kazandırılan tüp bebek merkezinin eğitim ve sağlık açısından çok büyük önem sağladığını ifade etti.

 

Tören, Tüp Bebek Merkezi girişinde kesilen kurdele merasimi ile son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61