"Diyanet KANADA" Toronto`da Tanışma Programı Düzenledi...

Delta Toronto East ta düzenlenen yemek organizasyonunda tanıtılan Diyanet Kanada, Kanada da yaşayan Müslüman grupları vakıf çatısı altında birleştirebilmek umuduyla tanışma programı düzenledi.

Türk Dünyasından Haberler 9.09.2015 23:12:24 0

Delta Toronto East ta düzenlenen yemek organizasyonunda tanıtılan Diyanet Kanada, Kanada da yaşayan Müslüman grupları vakıf çatısı altında birleştirebilmek umuduyla tanışma programı düzenledi.

Ana Sponsorluğunu Kanada’nın en büyük Türk inşaat firması olan “Zgemi Inc” üstlendiği programın sunumunu Filiz Özmısır Yenilmez yaptı.

İshak Danış hocanın Kuran-ı Kerim okuması ile açılış yapılan organizasyona çok sayıda katılımcının yanı sıra Toronto baş Konsolosu Erdeniz Sen, Toronto Ticari Ataşesi Süleyman Candemir, Toronto Dini Ataşesi Mahmut Demir (ayni zamanda Diyanet Kanada yönetim kurulu başkanı) Dr. Yaşar Çolak, Washington Din hizmetleri Müşaviri, Prof. Selim Argun, Diyanet dış ilişkiler müdürü,Piyale Paşa imamı İshak Danış Hoca, Hindistan Başkonsolosu Akhilesh Mishra ve esi Reeti Mishra, Pakistan, Başkonsolosu Ashgar Ali Golo, Brampton Belediye Başkanı Linda Jeffrey, çok sayıda Milletvekili ve milletvekili adayları katıldı.

Hindistan Konsolosu İshak Danış hocanın okuduğu Kuran-i Kerimden çok etkilendiğini yapılan Sema gösterisinin ise adeta bir meditasyon etkisi gösterdiğini belirtti.

Programda semazen gösterisi, ilahiler, Türkiye ve Diyanet vakfına ilişkin tanıtım sunumları ve video gösterileri yapıldı. Ayni zamanda Kanada’nın ilk Türk çocuk korosu olan Diyanet Türk çocuk Korosu ilahiler söyledi. Programın sonunda Diyanet Kanada'ya emek verenler için ödül töreni düzenlendi.

Vakıf, dünya üzerinde yaptığı ve misyon haline gelmiş olan "İyiyi doğruyu ve güzeli Türkiye'den dünyaya yayma" ilkesini Kanada toplumuna tanıtmak amacıyla faaliyetlerine devam edecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00